Lendo Lån

Foto av författare
Lendo

Utöver en jämförelsetjänst om olika låneerbjudanden hjälper Lendo dig med hur du går tillväga för att sänka din månadskostnad, samt hur du på bästa sätt samlar dina lån.

Lendo hjälper dig att hitta det bästa lånet med en låg ränta, oavsett om det handlar om privatlån, företagslån eller bolån.

Både privatlån & snabblån
Lendo logga
5.0 out of 5.0 stars
  • Jämför upp till 40 olika långivare
  • Få svar inom ett par minuter
  • Godkänner betalningsanmärkningar
  • Gratis att ansöka

Lånebelopp

10 000 – 600 000 kr

Lånets löptid

1 – 15 år

Ränta

5,20 – 33,93 %

Direktutbetalning

Nej

Om Lendo

Lendo är en av Sveriges bästa låneförmedlare och jämför lån hos många olika banker. Till skillnad från en långivare lånar Lendo inte ut pengar själva utan jämför erbjudanden hos mindre långivare. När du skickar in en ansökan hos Lendo får du erbjudanden från de långivare som kan låna ut pengar till dig. Du får själv välja vilket låneerbjudande du vill ta, och om du inte vill ta något lån alls så behöver du inte det. En låneansökan hos Lendo är alltså inte bindande.

Mer info om Lendo

Lendo är ett brett företag som grundades 2007, är en del av Lendo Group och ägs av Schibsted. Vi är Sveriges största digitala jämförelsetjänst när det gäller ansökan om lån för dig som privat- eller företagskund. Vi har kontor utspridda i olika länder i Europa, bland annat i Finland, Norge och Danmark. I dagsläget har vi även ett gott samarbete och kontor i Spanien och Portugal.

Snabb info om Lendo

LåneformLåneförmedlare
Lånebelopp10 000 – 600 000 kr
Lånets löptid1 – 15 år
Ränta3,25 – 32,49 %
Ålderskrav18 – 70 år
Effektiv ränta5,20 – 33,93 %
BetalningsanmärkningarJa
Inkomstkrav110 000 SEK / År
UppläggningsavgiftVarierar beroende på långivare
AdministrationsavgiftVarierar beroende på långivare
Svar på ansökanUpp till 24 timmar
Utbetalning2-5 arbetsdagar
Hemsidalendo.se
Email[email protected]
Betyg4,8/5

Lendo är en låneförmedlare

Lendo har kontakt med upp till 40 olika banker och kreditgivare. Med tanke på att du som kund därmed har många olika banker att jämföra mellan, kan du känna dig säker på och trygg med att få en så låg ränta som möjligt utifrån den ekonomi och de förutsättningar du har som privatperson eller företagskund.

När du använder vår jämförelsetjänst och gör en ansökan här på Lendo får du som kund flera låneerbjudanden att fördjupa dig i. Det är dock inte lätt att veta hur man ska gå tillväga, och vi hjälper dig därför att göra en låneansökan samt fatta olika beslut utifrån det låneerbjudande som passar just dig som privatperson eller ditt företag bäst.

Banker Lendo samarbetar med

Som det står skrivet ovan samarbetar Lendo med över 40 olika banker och långivare. Du kan i bilden nedanför se en komplett lista över alla samarbetspartners Lendo har.

Vilka banker och långivare Lendo samarbetar med

Lendo erbjuder flera typer av lån

Lendo har ett stort utbud av olika lånealternativ, vilket gör det lättare för dig som kund att hitta det lån som passar dig bäst. Du kan välja mellan privatlån, företagslån, billån och andra olika smålån. Här nedan står det tydligt och konkret vad som menas med de olika varianterna av lån.

Lendo privatlån

När du som kund väljer att ansöka om ett privatlån, även kallat blancolån, kan du låna mellan 10,000 – 600,000 kr. Här är bra och viktig information gällande ansökan om ett privatlån:

 • Privatlån utan säkerhet: En ansökan om ett privatlån utan säkerhet innebär att du kan använda pengarna till vad du vill. Detta erbjuder alla långivare ovan och du som kund behöver alltså ingen säkerhet vid lån av pengar. Ett exempel på ett sådant lån är om du vill köpa en ny bil eller göra en renovering.
 • Privatlån med snabbt svar: När du ansöker om ett privatlån i Lendos jämförelsetjänst kan du som kund välja “Svar direkt” under rubriken filtrering. Det du gör är att signera via BankID och pengarna betalas regelbundet ut inom 2-5 bankdagar. Detta är väldigt smidigt för dig som är ute efter en snabb utbetalning med ett direkt besked på själva ansökan.
 • Privatlån med betalningsanmärkningar: När du ansöker om ett privatlån kan du även välja “Lån med betalningsanmärkningar” under filtreringsalternativet. Då visas de mest populära långivarna i Sverige, som i sin tur ger dig som kund erbjudande om ett lån trots betalningsanmärkningar. Du behöver dock ha i åtanke att anmärkningarna inte får vara yngre än 6 månader, vilket många banker har som krav.

Grundkraven för att ansöka om ett privatlån hos Lendo är att du måste vara 18 år eller äldre.

Lendo företagslån

Äger du ett företag och är i behov av ett företagslån är det olika saker som du behöver ha i åtanke vid en låneansökan. Hos Lendo kan du ansöka om ett lån mellan 50,000 kr – 5,000,000 kr, beroende på vad du ska ha ditt lån till.

Några exempel på vad ett företagslån används till är inköp av stora maskiner eller om olika ombyggnationer eller investeringar av olika slag behöver göras. Lendo jämför företagslån till dig och presenterar erbjudanden från olika långivare.

Viktiga saker att tänka på vid en låneansökan till ditt företag:

 • Du måste ha ett registrerat företagsengagemang, vilket innebär att en styrelse med en VD, suppleant eller övriga styrelsemedlemmar måste ingå i företaget.
 • Företaget måste vara aktivt samt vara registrerat i Sverige.
 • När du har gjort en låneansökan genomför banker och långivare en prövning av företaget och dess ekonomiska situation för att klargöra om en beviljad låneansökan kan ske.
 • Ingen långivare beviljar ett företagslån utan borgen. Du behöver därmed alltid gå i borgen för att få igenom en låneansökan till ditt företag.
 • Vid ett företagslån utan UC kreditupplysning kan du enkelt filtrera och välja “Utan UC” vid din ansökan. Då kommer endast olika långivare som använder sig av Bisnode eller Creditsafe upp.

Lendo smslån

Lendo erbjuder inga smslån till sina kunder, skriver företaget på sin hemsida. Men de samarbetar med långivare som erbjuder mindre belopp och där betalningsanmärkning inte behöver vara ett problem. Dessa typer av lån har dock höga räntor och ligger i gränslandet mellan privatlån och smslån. Men det som skiljer Lendos långivare mot klassiska smslån är att de inte uppfyller kravet för en högkostnadskredit, vilket innebär att räntan måste uppgå till minst 42,5 %.

Lendo bolån

Ett bolån, även kallat bostadslån, innebär ett lån som du ansöker om vid köp av en bostadsrätt eller ett hus. När du vill ansöka om ett bostadslån hos Lendo har de några kriterier som behöver uppfyllas för att få ditt lån beviljat:

 • Som privatperson behöver du vara minst 18 år.
 • Du måste vara folkbokförd i Sverige.
 • Du ska köpa eller ha köpt en bostad i Sverige, som i sin tur utgör en säkerhet för ditt lån.

Viktigt att känna till vid ansökan om ett bostadslån:

 • Räntan för ett bostadslån är beroende av reporäntan, som Riksbanken bestämmer om, och hur bra/dålig förhandling du gör med din bank.
 • Du behöver ansöka om ett så kallat lånelöfte innan du köper en bostad.
 • Kontantinsats: Vid ett bolån behöver du kunna betala minst 15 % av bostadens pris, som då blir din kontantinsats. De övriga 85 % lånar du av banken som blir ditt bolån. Det finns dock möjlighet att låna till kontantinsatsen genom ett kontantinsatslån.

Anslutna banker inom bolån

 • Bluestep Bank
 • Hypoteket
 • Landshypotek Bank
 • Marginalen Bank
 • Nordax Bank
 • SBAB
 • Skandia
 • SVEA

Lendo samlingslån

Ett samlingslån är ett praktiskt och smidigt sätt att samla alla dina olika smålån till ett enda lån som då blir som ett slags privatlån. Sådana smålån kan bestå av olika skulder, avbetalningar eller andra mindre lån. Med en ansökan om ett samlingslån kan du även sänka din lånekostnad och på bästa sätt återbetala alla dina snabblån och skulder.

Så här ansöker du om ett samlingslån:

 1. Fyll i formuläret för att ansöka om ett samlingslån som motsvarar totalbeloppet av dina nuvarande smålån och krediter tillsammans (OBS: glöm ej att klicka i ”Ja” vid ”Har du lån som du vill samla ihop?”).
 2. Därefter behandlas din låneansökan av de banker och långivare som Lendo samarbetar med.
 3. Sedan kan du välja erbjudandet med lägst ränta och bäst villkor för just dig.

Hur mycket pengar kan man låna hos Lendo?

Om du som kund vill göra en låneansökan för ett privatlån kan du låna allt mellan 10,000 kr – 600,000 kr. Är du företagare har du möjlighet att ansöka om ett företagslån upp till 5 miljoner kr. Det är viktigt att känna till att lånet du ansöker om inte överskrider 90 % av din totala årsinkomst.

Den bank eller långivare du ansöker lånet hos tar sedan reda på hur din ekonomiska situation ser ut och beslutar därefter hur mycket pengar du kan få låna samt vilken ränta du får i och med låneansökan.

Hur ansöker man om ett lån hos Lendo?

Det går väldigt smidigt att ansöka om ett lån hos Lendo. Här nedan beskrivs olika steg för att underlätta din ansökan som privat- eller företagskund:

 1. Gör en ansökan digitalt. Att fylla i själva ansökan tar ca 2 minuter.
 2. Jämför olika låneerbjudanden via Lendos jämförelsetjänst.
 3. Välj det lån med den lägsta räntan som passar dig bäst.

Svar på ansökan

När det handlar om en ansökan om ett privatlån kan du i Lendos jämförelsetjänst välja “Svar direkt” under rubriken filtrering. Det du gör är att signera via BankID och pengarna betalas regelbundet ut inom 2-5 bankdagar.

Utbetalning

Det tar olika lång tid att få pengarna efter att du har gjort en låneansökan. Grundorsaken till detta är beroende på vilken bank eller långivare du har vänt dig till.

Det finns olika vägar att få sin utbetalning, vilket beskrivs här nedan:

 • Du får ett skuldebrev hemskickat till din postadress som du skriver under och returnerar. När brevet väl är påskrivet av banken tar det cirka 2–5 arbetsdagar innan utbetalning sker.
 • Du kan gå direkt till din bank och skriva under ditt skuldebrev. På plats får du då pengarna överförda till ditt bankkonto.
 • Du kan skriva under ett skuldebrev digitalt som du signerar med ditt BankID och får därefter pengarna utbetalda till ditt konto.

Grundkrav för att kunna lån

 • Åldersgräns
  Du måste minst vara 18 år gammal för att kunna beviljas ett lån.
 • Folkbokförd i Sverige
  Du ska under minst 1 år ha varit skriven och folkbokförd i Sverige.
 • Inkomst
  En årsinkomst på minst 110 000 kr krävs för att kunna ansöka hos Lendo.se.
 • Sedvanlig kreditupplysning
  För att få en låneansökan beviljad hos Lendo genomförs alltid en kreditupplysning hos UC (Upplysningscentralen). Detta är något som enligt lag måste göras för att säkerställa din ekonomiska förmåga att kunna återbetala lånet.
 • Skulder hos Kronofogden
  Man får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden. Det ska också ha passerat 6 månader från att du blivit skuldfri.

Krav vid betalningsanmärkning

Om du är intresserad av att ansöka om ett lån men har betalningsanmärkningar sedan tidigare, kan Lendo hjälpa till. Det finns dock några saker som du behöver tänka på vid en låneansökan med betalningsanmärkningar:

 • Du måste vara minst 18 år.
 • Din årsinkomst behöver vara minst 120,000 kr.
 • Vara helt skuldfri sedan 6 månader hos Kronofogden.
 • Du behöver vara folkbokförd i Sverige i minst 1 år.

Ränta

Vid en låneansökan hos Lendo är det bra att ha kännedom om att räntan bestäms av de långivare som behandlar din aktuella ansökan, inte via Lendo. En annan viktig sak att tänka på är att du måste skicka in en ansökan för att få information om vilken slags ränta respektive bank och långivare har att erbjuda dig. Då räntan varierar beroende på långivare och bank är det en stor fördel att jämföra olika banker för att få så låg ränta som möjligt till din låneansökan.

Den nominella samt effektiva årsräntan ligger mellan 3,25–32,49 %.

Återbetalningstid

När du ansöker om ett privatlån får du erbjudande om en återbetalningstid mellan 1–15 år, oavsett vilken långivare du väljer. Som företagskund får du erbjudande om en återbetalningstid mellan 4–36 månader. När du ansöker om ett snabblån eller smslån är återbetalningstiden 30 dagar.

Lendo Kundtjänst

Du som privat- eller företagskund kan alltid nå Lendo via deras digitala kundtjänst där du lätt kan få svar på olika frågor som berör lån av olika slag. Det går även att kontakta Lendo via telefon, mail och Facebook. Se information nedan:

Telefon: 0771-131310 Mail: [email protected]

Öppettider

Bolån:

 • Mån – tor: 09.00 – 17.00
 • Fre: 09.00 – 16.00
 • Lör – sön: Stängt

Övriga produkter:

 • Mån – tor: 08.00 – 20.00
 • Fre: 09.00 – 17.00
 • Lör – sön: 10.00 – 14.00
Foto av författare

Innehållsansvarig - Andreas Hogmalm

Ansvarig för redaktionellt innehåll på kreditochfinans.se sedan 2023. Andreas är specialiserad på snabblån, bolån och privatlån och har skrivit om lån sedan 2017 på olika sajter inriktade mot finans. Hans opartiska tillvägagångssätt ger läsarna insikter och klarhet när de utforskar olika lånealternativ.