Företagslån till nystartat företag

När ett företag önskar ansöka om ett företagslån, så finns det flera alternativ att välja mellan. En del av dessa företagslån riktar sig till specifika bolagsformer och om företaget är nystartat eller har funnits på marknaden en längre tid. Om du är ny på företagande och behöver låna pengar till din verksamhet finns det flera alternativ.

Gällande nystartade företag så är villkoren olika beroende på vilken långivare det gäller. En del långivare vill att företaget ska ha varit aktivt en viss tid, till exempel sex månader, medan andra långivare kan låna ut pengar till företag som nyligen har startats.

Bäst företagslån för nystartade företag

Det bästa företagslånet till ditt nystartade företag är Lendos företagslån. Lendo jämför flera olika långivare för att du ska få bästa möjliga lånerbjudande. En ansökan är kostnadsfri och den är inte bindande, om du inte vill ta något av de erbjudanden du får så behöver du inte göra det.

 • Jämför flera olika långivare
 • Alla bolagsformer är välkomna att ansöka
 • Erbjuder lån till nystartade företag!
 • Lånebelopp 50,000 – 3,000,000 SEK
 • Löptid 5 månader – 5 år
 • Ränta Individuell ränta
Räkneexempel:

Jämför företagslån till nya företag

 • Jämför flera olika långivare
 • Alla bolagsformer är välkomna att ansöka
 • Erbjuder lån till nystartade företag!
 • Lånebelopp 50,000 – 3,000,000 SEK
 • Löptid 5 månader – 5 år
 • Ränta Individuell ränta
Räkneexempel:
 • Pengarna på kontot vanligtvis redan samma bankdag
 • Lånen är utan säkerhet men borgensman måste finnas
 • Kreditupplysning via Bisnode
 • Allt sker digitalt
 • Lånebelopp 10 000 – 300 000 SEK
 • Lånets löptid 2 – 36 månader
 • Ränta Individuell ränta
Räkneexempel: Approva erbjuder företagslån på upp till 300 000 kr. Ansökan görs snabbt och smidigt, helt digitalt och pengarna finns på kontot vanligtvis redan samma bankdag. Lånen är utan säkerhet men borgensman måste finnas. Vidare gäller rak amortering och kunden betalar samma belopp varje månad.

Företagslån till nytt företag

Med företagslån till nystartade företag finns ofta särskilda villkor då det inte finns en omsättning att använda för att avgöra hur mycket de är benägna att kunna betala för sitt lån. Därmed kan det krävas andra saker att uppvisa för banken eller annan långivare. Var så väl förberedd som möjligt, till exempel att kunna uppvisa en välarbetad affärsplan och hur det ska inkomma vinst till företaget.

Vilka tjänster eller produkter kommer ert företag att inrikta sig på och är ni klara över er målgrupp samt hur ni ska kunna nå denna. Hur planerar ni att marknadsföra er, att nå ut till era kunder. Vilka är konkurrenter och eventuella hot, som kan handla om miljön eller förändringar i omvärlden som kan leda till att de ni erbjuder inte kommer prioriteras av många konsumenter.

Även om man inte vill fokusera på de negativa delarna, så är man väl förberedd om man även har med de i beräkningarna. Det handlar om att försöka ha en plan för hur man ska hantera eventuella hot eller hinder i utvecklingen. Till exempel att ha räkan med alternativa produkter eller tjänster, om något förändras stort på marknaden.

Vilka krav finns för nystartade företagslån?

Med alla lån kommer det såklart olika krav. Dessa kan skilja en del beroende på vilken långivare man ansöker om lån hos. Det kan också vara skillnad om ens företag har varit aktivt en tid eller om det är helt nystartat. De krav man kan behöva tänka på är:

 • Som tidigare har nämnts, så ha med en välarbetad affärsplan. Den är alltid bra att ha med i beräkningarna, trots att det inte har stått med som krav.
 • Om det finns något att erbjuda som säkerhet för lånet blir det lättare att få ett lån beviljat och att kanske även med bättre villkor. Säkerheten kan till exempel vara en fastighet eller maskin som finns i företaget.
 • Förbered med att ha en personlig borgen, då detta också kan fungera som en säkerhet. Det ger långivaren bättre garanti för att långivaren får tillbaka sina pengar.
 • Uppvisa bevis på att det finns någon typ av kapital i företaget idag. Detta visar att företaget har en säkerhet vid eventuella nedgångar eller om det dyker upp problem. Dessutom kan det utgöra en form av säkerhet för återbetalning av lånet.
 • En del banker och långivare känner sig mer lugna om de får en detaljerad budget över företaget.
 • Det är bra om det inte finns betalningsanmärkningar sedan tidigare.
 • Visa hur de pengarna företaget önskar låna ska användas och anledningar till att detta kommer att förbättra läget för ditt företag. Till exempel om det gäller investering av en specifik maskin för att kunna ta sig an ett projekt som kommer ge god vinst för företaget.

Kreditupplysning på företag

För alla som ansöker om lån måste det alltid göras en kreditupplysning, så även för företag. Kreditupplysningar för företag görs vanligen via UC, då företag ofta ansöker om lån på en bank och merparten av dem använder sig av UC. Det finns olika typer av kreditupplysningar för långivaren att beställa. Även om det inte är så vanligt som till exempel vid sms lån utan uc så finns det en del aktörer som erbjuder företagslån utan uc.

 • Standard innebär att det görs en så omfattande upplysning som möjligt. Där det ingår uppgifter som styrelsefakta, bokslut, betalningsanmärkningar och skuldsaldo. Det kommer även ingå punkter som riskklass, riskprognos och uppskattad kreditgräns
 • Mini är inte lika omfattande som ovanstående. Här är det mer fokus på exempelvis inkomster, utgifter och om det finns betalningsanmärkningar. Med det ingår oftast riskklass och riskprognos.
 • Risk är så enkelt utformad att den endast innehåller riskklass, riskprognos och uppskattad kreditgräns.
 • Mikro innehåller uppgifter som kontaktinformation, betalningsanmärkningar och skuldsaldo. Omdöme för kreditlimit får långivaren själv bedöma.

Det är långivare som bestämmer vilken kreditupplysning som ska göras och hur de sen ska bedöma läget. Ska de bevilja lånet för företaget eller inte. Om företaget har bolagsformen enskild firma kan det även ingå en kreditupplysning för ägaren. Om denne har exempelvis betalningsanmärkningar kan detta utgöra ett hinder, även om siffrorna för företaget ser goda ut. Eller så kommer det krävas högre säkerhet för lånet.

Långivare för nystartat företag

På marknaden finns idag många fler företagslån att ansöka om. Däremot beror det på om man ska ansöka om företagslån utan eller med säkerhet. Det är en fördel för företagen om de inte behöver ange en form av säkerhet. Hos banken kan det krävas säkerhet i form av en pantsättning av fastighet, maskiner eller aktier i företaget.

Det blir lättare för företagen att ansöka om ett lån utan säkerhet och företagarna behöver inte vara oroliga över att det kommer beslagtas något som har satts som säkerhet för lånet. Däremot bör företaget räkna med att istället inkludera en personlig borgen. Denna kan bestå av ägaren eller ägarna av företaget. Detta beror på att annars skulle det bli alldeles för hög kreditrisk, vilket i sin tur leder till för höga räntor.

Några exempel på långivare som erbjuder företagslån till nystartat företag

Med de flesta lån för nystartade företag finns inte exakta siffror på räntan. Då det bestäms individuellt efter varje företag och dess förutsättningar. Dessa handlar inte enbart om företagets ekonomi, utan även om hur väl förberett företaget är.

Finns det tydlig översikt och planering med anledning till att det behövs ett lån. Vare sig man ansöker om företagslån direkt via en långivare eller en låneförmedlare, så får man oftast svar inom 24 timmar. Om man har förberett alla dokument före ansökan så kan den kan vara utförd inom några minuter, och man skriver under lånet med hjälp av BankID. Komihåg att det är alltid bra att jämföra företagslån innan du ansöker.

Qred

Företaget kan ansöka om lån mellan 10.000 och 2.000.000 kr. Det betalas ingen ränta utan man betalar en fast avgift som baseras på vad långivaren kallar Qred-score.

Deras Qred-score bestäms efter uppgifter som företagets omsättning, omdömen av företaget, betalningsanmärkningar, antal anställda, vad lånet ska användas till samt om det finns andra lån och skulder. Sen bestäms den fasta avgiften, som ska betalas utöver amorteringen varje månad.

Alla bolagsformer kan ansöka om lån hos Qred. Det är relativt brett med hur man kan använda sitt lån. Om företaget behöver lån för att ta sig upp från en tillfällig svacka eller om det krävs investering för något så det kan skapas tillväxt eller positiv utveckling.

Creddo

Med Creddo kan företaget ansöka om lån mellan 10.000 och 10.000.000 kr. Creddo är en låneförmedlare som sänder ut din ansökan till tjugotalet långivare och svar inkommer till dig inom ett dygn. Det står inget specifikt om räntan, utan den kommer att bestämmas individuellt beroende på långivaren och andra faktorer.

Sänd in tydliga översikter på hur företaget tänker använda sig av pengarna, företagets affärsidé och hur de lånade pengarna kommer att leda till positiv utveckling för företaget. Det är en fördel om det inte finns betalningsanmärkningar hos företaget eller ägaren, men det kan finnas chans att få lånet beviljat trots betalningsanmärkningar.

Borgensman på företagslån

Då ett nystartat företag inte har mycket att uppvisa som kan förse banker och långivare med säkerhet om att det inkommer tillräckligt med pengar till företaget. Det handlar om att långivaren vill vara så säker som möjligt på att det kommer finnas underlag för återbetalning av lånet. Just av den här anledningen är det genrellt sett svårare att ta ett företagslån till ett nystartat företag än till ett företag med god historik.

En personlig borgen är en person som kommer få samma villkor för återbetalning som företaget har. Denne person kommer att bli skyldig att betala för skulden om företaget får problem med betalningar. Med företagslån är det vanlig ägare, VD eller andra som är involverade i företaget som anges som personlig borgen. Däremot är det möjligt att använda andra personer som personlig borgen.

Det kan vara bra att tänka på att det finns två olika typer av personlig borgen. Enkel borgen innebär att det kommer krävas betalning från borgensmannen efter att det är säkerställt att företaget inte kan betala. Står man som proprieborgen har långivare rätt att kräva betalning från borgensperson när företaget inte har betalt. Även om det inte är helt fastställt ännu att företaget inte kan betala.

Därmed kan man säga att en borgensperson kan vara mer säker från att behöva betala om denne står som enkel borgen. Med hänsyn till att det först måste vara fastställt att företaget inte har tillräckligt med resurser för att kunna betala.

.

Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen på våran hemsida.
Godkänn
Privacy Policy