Snabblån med betalningsanmärkning

Foto av författare

Jämförelse av 13 st långivare

Jämför 10 snabblån direkt
Klara Lån logga
5.0 out of 5.0 stars
  • Utan UC upp till 30 000 SEK
  • Snabb utbetalning
  • Godkänner betalningsanmärkningar
  • Sök och välj lånet med bäst villkor

Lånebelopp

2 000 – 50 000 kr

Lånets löptid

1 – 8 år

Ränta

6,84 – 39,5 %

Direktutbetalning

Ja, vissa långivare

Snabb utbetalning
Saldo logga
4.5 out of 5.0 stars
  • Kontokredit upp till 20 000 kr
  • Utbetalning på 5 min
  • Låna utan UC

Lånebelopp

5 000 – 20 000 kr

Lånets löptid

2 – 25 mån

Ränta

19,5 – 39,5 %

Direktutbetalning

18 år eller äldre

Utbetalning 24/7
Ferratum logga
5.0 out of 5.0 stars
  • Ingen UC (Creditsafe används)
  • Snabbt besked & utbetalning
  • Godkänner betalningsanmärkningar

Lånebelopp

1 000 – 40 000 kr

Lånets löptid

4 – 46 mån

Ränta

44,00 %

Direktutbetalning

Ja

Både privatlån & snabblån
Lendo logga
5.0 out of 5.0 stars
  • Jämför upp till 40 olika långivare
  • Få svar inom ett par minuter
  • Godkänner betalningsanmärkningar
  • Gratis att ansöka

Lånebelopp

10 000 – 600 000 kr

Lånets löptid

1 – 15 år

Ränta

3,25 – 32,49 %

Direktutbetalning

Nej

Bra räntenivå
Northmill logga
5.0 out of 5.0 stars
  • Kontokredit med lägsta räntan
  • Ränta från 7,9 %
  • Godkänner betalningsanmärkningar
  • Höga uttagsavgifter

Lånebelopp

1 000 – 50 000 kr

Lånets löptid

5 – 72 mån

Ränta

7,9 – 25,9 %

Direktutbetalning

Ja

Samla dyra lån & krediter
Sambla logga
5.0 out of 5.0 stars
  • Jämför fler än 40 olika långivare
  • Samla lån och krediter
  • Besked på ansökan samma dag
  • Över 390 000 nöjda kunder

Lånebelopp

5 000 – 600 000 kr

Lånets löptid

1 – 20 år

Ränta

3,06 – 29,99 %

Direktutbetalning

Nej

Flexibla uttag
Cash Buddy logga
4.5 out of 5.0 stars
  • Kreditupplysning via Bisnode
  • Godkänner betalningsanmärkningar
  • Kontokredit
  • Trustpilot betyg 4,5 av 5

Lånebelopp

5 000 – 25 000 kr

Lånets löptid

Flexibel

Ränta

27,95 %

Direktutbetalning

Nej

Låna utan ränta
Loanstep logga
3.5 out of 5.0 stars
  • Ingen UC (Bisnode används)
  • Räntefritt i 14 dagar
  • Pengarna på kontot samma dag som du blivit godkänd

Lånebelopp

10 000 – 25 000 kr

Lånets löptid

14 dagar – 3 år

Ränta

21,85 – 38,40 %

Direktutbetalning

Nej

Krav för att få låna med betalningsanmärkning

De krav som en låneförmedlare vanligtvis ställer kan variera lite beroende på vad det är för typ av lån, men oftast gäller följande för att du ska kunna ta ett lån med betalningsanmärkning:

Ingen skuld hos kronofogden

Ingen aktiv skuld hos Kronofogden, om du behöver låna trots kronofogden är det istället ett omstartslån eller pantlån som gäller. Du kan även samla lån och krediter för att få en billigare ränta.

Ingen ny betalningsanmärkning på minst 6 månader

Det lättare att låna pengar med betalningsanmärkning desto äldre din anmärkning är. I regel brukar man säga att en betalningsanmärkning måste vara minst 6 månader gamal

Vara myndig

Du är minst 18 år, men det kan finnas krav på en minimiålder på 21 år.

Någon form av inkomst

Du har regelbunden inkomst av något slag. Det kan var lön, bidrag eller pension. Det finns ofta något inkomstkrav för att låna pengar med betalningsanmärkning, även om den kan vara så låg som 4000 – 8000 kronor per månad.

Snabblån med anmärkning

Många långivare som inriktar sin verksamhet på snabblån beviljar lån trots betalningsanmärkning. Kännetecken för ett snabblån med anmärkning är att du får pengarna utbetalda väldigt fort, i många falla samma dag förutsatt att din ansökan signeras på morgonen. När det kommer till snabblån med betalningsanmärkning så brukar du kunna låna upp till 50,000 kr.

Ett snabblån trots betalningsanmärkning är ett utmärkt alternativ för dig som behöver låna pengar snabbt trots att du har anmärkningar.

Långivare som erbjuder snabblån trots anmärkning

LångivareUtbetalningstid
FerratumDirekt
DayPayDirekt
Northmill BankDirekt
Klara Lån (låneförmedlare)Varierar beroende på långivare

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning ges när en skuld, till exempel en räkning, inte betalats i tid, trots påminnelser. Skulden blir då ett krav och betalningsanmärkningen noteras hos kreditupplysningsbolag. Det kan finnas många anledningar till att det blivit så, allt från arbetslöshet till sjukdom eller skilsmässa.

Det finns dock olika typer av betalningsanmärkningar. Det grundar sig på om den är från allmänna mål eller enskilda mål.

A-mål

Allmänna mål är skulder till offentliga myndigheter och berör parkeringsböter, avgifter eller skatter.

E-mål

Enskilda mål är skulder till privata företag och kan vara obetalda lån, hyresavier eller räkningar.

Generellt är det bättre med anmärkningar från allmänna mål eftersom en obetald parkeringsavgift anses av kreditgivare vara mindre negativt än ett obetalt lån. Dessutom är en betalningsanmärkning för ett obetalt lån ett större problem eftersom det gör att få kreditgivare är villiga att bevilja ett nytt lån.

Låna pengar med betalningsanmärkning

Hur länge finns en betalningsanmärkning kvar?

När en betalningsanmärkning blir noterad hos kreditupplysningsföretaget finns den kvar i 36 månader. Så noteras anmärkningen den 14 mars 2021 är den kvar till 14 mars 2024. Däremot finns den inte noterad hos Kronofogden, där noteras bara skulden och när skulden är betald försvinner noteringen.

Antal anmärkningar

Antalet betalningsanmärkningar är också viktigt, du kan ha mellan en och tio. Det är mycket större chans att du beviljas ett lån ju färre anmärkningar du har. Vissa långivare har gränser för hur många anmärkningar en lånesökare kan ha innan det innebär automatiskt avslag.

Även bland de långivare som inte har en maxgräns är det ett fåtal som beviljar lån till personer som har tio eller fler anmärkningar. Därför kan antalet prickar hos upplysningsföretaget vara avgörande om du får ett lån överhuvudtaget.

Dessutom kan tidsspannet mellan den senaste anmärkningen och din ansökan vara avgörande. Är det två år sedan och du har en stabil inkomst ger det ett högre kreditbetyg än om anmärkningen nyligen noterades. Flera kreditinstitut har krav på en viss tidsgräns från när du fick anmärkningen, vilken kan vara på minst sex månader upp till tolv månader.

Är det kort tid kvar innan kreditupplysningsbolaget tar bort anmärkningen är det en god idé att vänta lite. Din betalningsförmåga ökar och det kan vara avgörande om du får låna eller inte.

Storlek på lån med betalningsanmärkning

Det är aldrig en garanti att du blir beviljad ett lån, inte ens utan en enda anmärkning. Det är din framtida betalningsförmåga som långivare tittar mest på. Vilket innebär att om du har en stabil framtid med inkomst eller säkerhet för lånet kan ett lån med anmärkning mycket väl vara möjligt.

Storleken på lånebeloppet skiljer sig en del om du har en anmärkning eller inte. Lånebeloppen om du har en betalningsanmärkning brukar ligga mellan 10 000 och 600 000 kronor. Det som styr är din inkomst och betalningsförmåga. Det är långivaren eller banken som ställer kraven och som sedan avgör om du får låna. De bedömer om du kan betala både amortering och ränta.

Om du har en medlåntagare ökar möjligheterna för ett högre lån eftersom det ger en ökad gemensam inkomst. Däremot brukar det vara lättare att få låna ett mindre belopp om du har en anmärkning.

Konsekvenser av att ta lån med betalningsanmärkningar

Nedan listar vi en del av de svårigheter som kan uppstå när du vill låna pengar trots betalningsanmärkningar.

Urvalet av kreditgivare minskar

Även om det finns en hel del långivare i Sverige som beviljar lån trots betalningsanmärkning så minskar utbudet på lån.

Kraven på inkomst ökar

Eftersom att långivaren tar en större risk genom att låna ut pengar till dig som har betalningsanmärkningar så ökar kravet på inkomst för att långivaren ska vara säker på att du kan betala tillbaka beloppet.

Beviljade lån kan vara mindre belopp

När du har betalningsanmärkningar så blir det svårare att låna högre belopp, även om det finns en del aktörer som kan erbjuda större privatlån trots betalningsanmärkning. Långivaren gör då en personlig bedömning av din ekonomi, har du en fast inkomst och om betalningsanmärkning inte var så allvarlig (till exempel en obetald P-bot) så kan du få ett större lån trots betalningsanmärkning.

Räntan kan bli högre

Eftersom att långivaren tar en högre risk när de beviljar lån med betalningsanmärkningar så tenderar räntan även att bli högre.

Antalet kreditgivare som beviljar lån med betalningsanmärkningar är inte så många. Alla storbanker har 100 % avslag, för privatlån är det 90 % och för smålån är avslagen 50 %. Kraven är dessutom överlag högre eftersom att de lån som beviljas till en person med betalningsanmärkning anses vara högrisklån. Den statistiska sannolikheten för att personer med betalningsanmärkningar som grupp inte kan betala är högre än för andra grupper.

Om du vill ansöka om lån med betalningsanmärkning kan följande lån vara bra att titta på

Lån utan UC

Vill du undvika en notering i kreditunderlaget är ett lån utan UC bäst. De företag som erbjuder den typen av lån använder sig då av andra kreditupplysningsföretag.

Samlingslån med anmärkning

Har du flera smålån och krediter som du vill ersätta med ett större lån är ett samlingslån ett bra alternativ. Det kan göra det möjligt att betala av skulder och minska risken för fler betalningsanmärkningar. Trots hög ränta på samlingslånet innebär det ofta en räntesänkning, särskilt om du ser till krediternas sammantagna räntor.

Snabblån

Har du bråttom att få ut beloppet och vill ha svar snabbt är snabblån, mikrolån, akutlån och andra snabba smålån alternativ för dig. Beloppen är mindre och räntan hög men du får beloppet på ditt konto direkt. Eftersom beloppen är små är det även större chans att kunna bli beviljad ett sådant lån.

Olika slags lån trots betalningsanmärkning

Det kan upplevas att vilket slags lån du kan ansöka om är begränsat. Dock finns det en hel del olika slags lån som du kan ansöka om trots betalningsanmärkning.

Privatlån

De vanligaste lånen som det ansöks om är privatlån eller blancolån som det också kallas. Beloppen brukar vara mellan 10 000 och 600 000 kronor. Räntan är oftast hög eftersom det inte finns någon säkerhet eller krav på att delge vad du ska ha lånet till. Det gäller även för personer utan betalningsanmärkningar.

Kontokredit

En kontokredit är som ett kreditkort utan själva kortet. Du får en extra buffert att använda vid behov. Beloppen är upp till 150 000 kronor men oftast högst 50 000 kronor. En kredit kan var bra att ha om det uppstår nedgångar i din privatekonomin. Fördelen är att du bara betalar ränta på lånat belopp, inte på hela summan som vid ett privatlån.

Bolån

Även med betalningsanmärkning kan du ta ett bolån. För detta lån kan du låna upp till 85 % av bostadens värde. Du måste dock även ha de sista 15 % för att kunna köpa bostaden. Det krävs även att du har någon form av inkomst, antingen från anställning, från eget företag eller pension.

Billån

Ett billån är oftast ett vanligt privatlån men det finns kreditgivare som kan ge ett lån med bilen som säkerhet. Det innebär att det blir lättare att få ett sådant lån.

Snabblån

Det här är mindre lån och beloppen ligger vanligtvis mellan 1 000 och 50 000 kronor, med mycket hög ränta. De är de lättaste lånen att få och har högst andel beviljade lån.

Företagslån

För företagare finns det så kallade företagslån. Företaget kan med dem öka sin likviditet och beloppen är från 10 000 upp till 5 000 000 kronor. Räntan beror på företagets ekonomi och betalningsförmåga.

Att tänka på vid för lån med betalningsanmärkning

Du behöver oftast ansöka hos flera långivare för att få ett lån med betalningsanmärkning. Använd deras formulär och skicka in till dem, eller välj en låneförmedlare för att enbart en kreditupplysning ska tas. Vanligtvis kan du få svar inom ett par timmar under kontorstid, men om det inte sker kan du även kontakta de långivare du ansökt hos.

Se till att du har din ekonomi i ordning så att långivaren enkelt kan se om du har betalningsförmågan för lånet. Tänk även på att om du har en betalningsanmärkning kan det vara svårt att förhandla om räntan.

Det är inte alla långivare som kommer att bevilja ett lån, även om de godkänner en betalningsanmärkning. Men ha i åtanke att med tiden försvinner betalningsanmärkningarna och då ökar chansen att få lån beviljade. Därför är det viktigt att du sköter din ekonomi och inte drar på dig fler betalningsanmärkningar.

Möjligt att låna pengar med betalningsanmärkning

Det är som du ser möjligt att låna pengar för många olika ändamål även om du har en betalningsanmärkning. Långivare kan ha vissa krav på vilken typ av anmärkning du har, hur många det finns och när du fick den senaste. Det innebär också att urvalet långivare minskar.

Den avgjort viktigaste faktorn som många långivare tittar på är din framtida betalningsförmåga för att kunna betala amortering och ränta. För de flesta med betalningsanmärkning innebär ett mindre lån större chans att få lånet beviljat. Dessutom ökar chanserna om det finns en säkerhet eller en medlåntagare.

Vanliga frågor om lån med betalningsanmärkning

Kan jag låna pengar med en betalningsanmärkning?

Ja, det finns i dagsläget flera låneförmedlare som erbjuder lån till privatpersoner trots betalningsanmärkningar. Man får dock räkna med en högre ränta vid lån med betalningsanmärkning.

Kan jag låna pengar utan en kreditupplysning från UC med betalningsanmärkning? 

Ja, det finns i dagsläget flera låneförmedlare som erbjuder lån med betalningsanmärkning utan UC.

Hur länge syns en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning syns i vanliga fall i 3 år för en privatperson.

Foto av författare

Innehållsansvarig - Andreas Hogmalm

Ansvarig för redaktionellt innehåll på kreditochfinans.se sedan 2023. Andreas är specialiserad på snabblån, bolån och privatlån och har skrivit om lån sedan 2017 på olika sajter inriktade mot finans. Hans opartiska tillvägagångssätt ger läsarna insikter och klarhet när de utforskar olika lånealternativ.