Updated!` We have updated lists of six landers

Kreditkort

När det uppstår oförutsedda kostnader som tandläkarbesök, när bilen eller kyl- och frys går sönder och Du har inte hunnit sparat till en buffert på banken, kan kreditkort vara ett bra alternativ. Ett kreditkort kan även vara en bra trygghet när du ska resa utomlands och vill ha en extra buffert. Innan Du väljer kreditkort

När det uppstår oförutsedda kostnader som tandläkarbesök, när bilen eller kyl- och frys går sönder och Du har inte hunnit sparat till en buffert på banken, kan kreditkort vara ett bra alternativ. Ett kreditkort kan även vara en bra trygghet när du ska resa utomlands och vill ha en extra buffert. Innan Du väljer kreditkort

När det uppstår oförutsedda kostnader som tandläkarbesök, när bilen eller kyl- och frys går sönder och Du har inte hunnit sparat till en buffert på banken, kan kreditkort vara ett bra alternativ. Ett kreditkort kan även vara en bra trygghet när du ska resa utomlands och vill ha en extra buffert.

Innan Du väljer kreditkort är det viktigt att undersöka dem olika förmåner och villkor som erbjuds för att hitta kreditkortet som passar just dig och din ekonomi.

Här erbjuder vi dig all information som finns tillgänglig för att göra ett bra val av kreditkort med de bästa förmåner och villkor.

kreditkort

Jämför kreditkort

Bank Norwegians Kreditkort

 • Reseförsäkring med avbeställningsskydd
 • Inga avgifter på kontantuttag
 • Upp till 10% i cashpoints på flygresor med Norwegian
 • 0,5% cashpoints på köp upp till 100 000 kr per år
Detaljer om kreditkortet
Max kredit: 100 000 kr
Ränta: 19,99%
Årsavgift: 0 Kr
Räntefritt: 45 dagar

Re:member flex

 • Ingen årsavgift
 • Kompletterande reseförsäkring
 • Rabatt hos 300 e-butiker
 • 56 dagar räntefri kredit
 • 2 betalningsfria månader per år
Detaljer om kreditkortet
Max kredit: 100 000 kr
Ränta: 9,74 % – 24,74 %
Årsavgift: 0 Kr
Räntefritt: 56 dagar

Komplett Bank Kreditkort

 • Ingen årsavgift
 • Avgiftsfria kontantuttag
 • Upp till 50 dagar räntefri kredit vid full nedbetalning
 • 0,5 – 4% bonus på alla köp
Detaljer om kreditkortet
Max kredit: 50 000 kr
Ränta: 23,63%
Årsavgift: 0 kr
Räntefritt: Upp till 50 dagar

Ikano Bank Kreditkort

 • 1 % rabatt på alla drivmedel
 • Ingen årsavgift
 • Betala räkningar med kreditkortet
 • Bra månadsrabatt i en utvald butiksbransch varje månad
 • Reseförsäkring
Detaljer om kreditkortet
Max kredit: 60 000 kr
Ränta: 19,04 %
Årsavgift: 0 kr
Räntefritt: Upp till 56 dagar

Shell Mastercard

 • Dubbel drivmedelsrabatt i 3 månader som ny kund. Därefter 15 öre per liter
 • Ingen årsavgift
 • 0,5% bonus på alla köp (exkl drivmedel).
 • Varje månad får man som kund ett specialerbjudande på alla stationer som man kan ta del av. Exempel två coca cola till ett rabatterat pris.
Detaljer om kreditkortet
Max kredit: 100 000 kr
Ränta: 24,31 %
Årsavgift: 0 kr
Räntefritt: Upp till 54 dagar

Supreme Card Gold

 • Reseförsäkring ingår när resan betalas med kortet
 • Bonuspoäng på alla köp
 • Betala räkningar med kreditkortet
 • Välkomstpoäng
Detaljer om kreditkortet
Max kredit:
Ränta:
Årsavgift: 245 kr
Räntefritt: 60 dagar

Mer info om kreditkort

Artiklar om kreditkort
🥇 Betala räkningar med kreditkort
🥇 Betala resa med kreditkort
🥇 Kreditkort med bonus
🥇 Kreditkort med cashback

Vi föreslår att du använder vår sida på följande sätt;

– Läs igenom den information vi har här: Välj det kreditkort som passar bäst till dina behov. Här hittar du kreditkort för resor, med förmånliga bonusprogram och men mycket bra villkor.

– Skickar in din ansökan: När du hittat rätt kreditkort för dig, klickar du på “ansök nu” och skickas vidare till kreditkortsföretaget och skickar in din ansökan.

– Invänta svar. Inom kort kommer din ansökan att behandlas av kreditföretaget och du får svar. Efter att du fått positiv svar får du skriva under kreditavtal och sedan tar det ungefär en vecka tills att du har fått kortet via posten.

Hur ansöker jag om ett kreditkort?

Att ansöka om ett kreditkort är väldigt enkelt:

 1. Kolla igenom och jämför kreditkorten som listas på den här sidan
 2. När du har valt ett kreditkort som passar dina behov och säkerhetsställt att du uppfyller kraven så klicka på “Ansök nu”.
 3. Du blir vidareskickat till kreditbolagets hemsida, där du får fylla i dina personuppgifter och önskad kreditgräns.
 4. Kolla igenom så att alla uppgifter i din ansökan stämmer
 5. Signera din kreditkortsansökan med mobilt BankID.
 6. Kreditbolaget tar en kreditupplysning på dig för att säkerhetsställa att du har en god kreditvärdighet och att du uppfyller de inkomstkrav som finns. 
 7. När du blir godkänd så meddelas du om detta och får ditt kreditkort hemskickat.

Hur fungerar kreditkort?

Ett kreditkort är kopplat till ett tillgängligt lånebelopp med förutbestämd gräns av lånebelopp som inte kan överskridas. Kreditkort går att använda i affärer, betala köp på internet, ta ut pengar i bankomater och kan användas utomlands.

Inköp sammanställs på en månadsvis faktura, som sedan skickas hem till dig. Du kan sedan välja att delbetala det av kortutgivaren angivna beloppet, eller betala av hela skulden direkt för att slippa räntekostnader.

Kreditkort och olika kategorier

Kreditkort kan delas in i olika kategorier utifrån dess användningsområde, det finns kreditkort för resor där man kan med kreditkort köpa flygresor, hotell och hyrbil med. Det finns andra kreditkort för att köpa vitvaror som kyl och frys, kreditkort för att köpa bensin, kreditkort där man får återbäring på allt man köper för och flera kreditkort ger dig tillgång till reseförsäkring

Kriterier för bästa kreditkort

Nedan följer en del kriterier som du ska jämföra för att hitta det bästa kreditkortet.

Kreditvillkor: Viktigt att ha en bra effektiv ränta och betalningsvillkor.

Tydlig information: Ett bra kreditkortsföretag skall på ett enkelt och tydligt sätt informera om sina priser och villkor. Det är viktigt att du som kund känner att du förstår vad för avtal som du undertecknar med din ansökan om kreditkort.

Årskostnad: Årskostnad för kortet bör man ställa i kontrast till dem olika förmåner kortet erbjuder. En hög årskostnad kan vara intressant om kreditkortet har många och bra förmåner som väger upp till priset.

Förmåner: Viktigt att du läser igenom vilka förmåner dem olika kreditkort erbjuder och om dessa är intressanta för dig vid val av kreditkort.

Försäkringar: Många kreditkort erbjuder bra försäkringar när man handlar med kortet som när du köper en resa kan du få av flera kreditkort en reseförsäkring. Bensinkort erbjuder oftast ”tanka fel försäkring”.

Bonus & Cashback: Ett bra kreditkort erbjuder bonusar och eller återbäring (cashback)  på alla köp du gör med kreditkortet och detta kan väga upp mot eventuella årsavgifter.

Viktiga termer som du behöver förstå innan du väljer kreditkort

Kreditränta

är den ränta som kredittagaren får betala för ett lån eller en utnyttjad kredit. Att jämföra kreditränta är viktigt när lånen jämförs men man ska även ta hänsyn till övriga kostnader som kan uppkomma.

Kreditränta anges oftast i procent och visar hur stor del av lånet som ska betalas i räntekostnad. Vid kreditlån anges räntan oftast som årsränta. Krediträntan kan ibland vara missvisande då det oftast tillkommer en engångs uppläggningsavgift samt avikostnad.

Effektiv Ränta

Det är den mest fördelaktigaste räntesats eftersom som den räknar in räntekostnaden samt alla övriga kostnader i den totala kostnaden av lånet. Effektiv Ränta på konsumentkrediter ska beräknas med hänsyn till samtliga kostnader, samt när betalningarna sker.

Kreditkostnaden är summan av räntor, tillägg och andra kostnader för ett lån. Effektiv ränta är bara ett av måtten man bör använda sig av då man jämför krediter. Viktigt är att titta på den totala lånekostnaden som presenteras i samband med uppgiften om effektiv ränta. Detta för att få mer rättvisa prisjämförelser av snabbkredit.

Maxkredit & kreditgräns:

Maxkredit är den maximalt tillåtna krediten eller skulden på ett kreditkort. Kreditgränsen väljs i samband med att man ansöker om ett kreditkort. Kan kortutgivaren/kreditföretaget inte bevilja den sökta köpgränsen beviljas i stället den högsta möjliga kreditgränsen de kan godkänna.

Aviavgift faktureringsavgift

Är en administrativ avgift som kortutgivaren tar ut i samband med att fakturan skickas ut. Denna avgift ligger vanligtvis mellan 0 och 49 kronor. De flesta kortutgivare erbjuder möjligheten att betala 0 kr i aviseringsavgift via e-faktura. Hos vissa kreditkort tillkommer avgiften endast när man delbetalar sina kortköp.

Räntekostnader

Räntekostnader du betalar för kortkredit under ett år. Du som har en beskattningsbar inkomst får dra av ca 30 % av dina års räntekostnader vid deklarationen.

Fördelar med ett kreditkort

Nedan så listar vi fördelarna med kreditkort.

 • En stor fördel med att ha ett kreditkort är att du kan känna en ekonomisk trygghet. Om en plötslig utgift skulle dyka upp, till exempel om bilen skulle gå sönder så vet du med dig att du kan betala reparationen direkt och slipper vänta på nästa lön. 
 • Om du behöver göra ett lite dyrare köp så kan du betala av köpet på ett par månader. Ett kreditkort ger dig alltså möjligheten att delbetala köp som annars inte kan delbetalas.
 • En annan fördel med att ha ett kreditkort är att nästan alla kreditkort erbjuder någon form av rabatter.
 • Många kreditkort har bonusprogram, där du samlar poäng på varje köp du gör. Dessa poäng kan sedan användas till köp eller för att minska summan på fakturan.
 • Hos alla kreditkort ingår en reseförsäkring. Med denna försäkring kan du bland annat få ersättning ifall flyget eller bagaget skulle vara försenat. Vanligtvis ingår även ett gratis avbeställningsskydd

Nackdelar med kreditkort

Nedan så listar vi nackdelarna med kreditkort.

 • Den främsta nackdelen med att ha ett kreditkort är att det möjliggör att du kan leva över dina tillgångar. Så det gäller att du har en bra koll på din ekonomi. 
 • Eftersom att du har möjlighet att betala ett minsta belopp på kreditkortets faktura så är det lätt att man skjuter upp betalningar.
 • En del kreditkort har uttagsavgifter på kontantuttag. Dock finns det flera kreditkort utan uttagsavgifter.  

Gratis reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår i många kreditkort

En kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd är en förmån som ingår i många kreditkort när du betalar resan med kreditkortet. När du köper en resa med kreditkort får du ofta bonuspoäng som sedan kan växlas in till rabatt på kommande resor och du kan på så sätt spara pengar.

kreditkort med låga avgifter för kontantuttag

En del kreditkort tar dyra avgifter för kontantuttag, andra tar låga avgifter och det finns även kreditkort som inte tar någon avgift alls på kontantuttag. Om du har tänkt att ta ut kontanter med ditt kort så kan det vara klokt att välja ett kreditkort med låg eller ingen avgift för kontantuttag. Om du tar med kreditkortet på resan så kan det vara extra fördelaktigt då det ofta handlas mer med kontanter utomlands.

Dela upp betalningen med ditt kreditkort

En av de främsta fördelarna med att ha ett kreditkort är att du kan dela upp betalningen på köp som annars kanske inte går att köpa på avbetalning. När du delbetalar köp med ditt kort så har du oftast mellan 45 – 60 dagar helt räntefritt.

Hur fungerar det när man delbetalar köp med kreditkort?

När du vill delbetala köp med ditt kreditkort så fungerar det först precis som vid köp med ett betalkort. Du kan delbetala både köp i butik och köp på internet. I slutet av månaden så får du en faktura med det sammanlagda belopp för alla dina köp och kan då välja att betala minsta belopp och på så sätt delbetala din köp med kortet. Väljer du att delbetala under en längre period så kommer du givetvis att få betala ränta på köpet. De flesta kreditkort ebjuder räntefri delbetalning i upp till 60 dagar.

Gratis kreditkort

Med gratis kreditkort så åsyftas oftast kreditkort utan någon årsavgift. Årsavgiften är en kostnad som måste betalas vare sig kortet används eller inte. Här på kreditochfinans så listar vi flera kreditkort utan årsavgift.

Skillnaden på kreditkort och betalkort

Skillnaden på ett betalkort och ett kreditkort är att när du betalar med ett betalkort så dras hela summan direkt från ditt bankkonto. Med ett kreditkort så samlas istället alla dina köp på en månadsfaktura, som inte kräver att du betalar hela beloppet på en gång.

Samla lån och kreditkortsskulder

Om du har flera lån eller flera kreditkort med aktiva skulder så kan det vara en bra ide att samla dina lån och kreditkortsskulder. På så sätt kan du minska din räntekostnad och spara pengar. Det finns speciella långivare som inriktar sig på att samla lån.

Kreditkort utan UC

I dagsläget så existerar tyvärr inga kreditkort utan UC. Kreditkort utan UC skulle precis som vid lån utan UC innebära att man tar en kreditupplysning från ett annat kreditupplysningsbolag än UC AB. I dagsläget så tas alltid kreditupplysningen via UC när du ansöker om ett kreditkort.

Kreditkort med betalningsanmärkning

Kreditkortsföretagen i Sverige beviljar i regel inte kreditkort till personer som har en betalningsanmärkning. Ibland sker dock undantag, om kreditkortsföretaget gör en individuell bedömning om din privatekonomi.

Störst chans att bli beviljad kreditkort trots betalningsanmärkning är om din betalningsanmärkning är gammal och om det gällde en liten företeelse som till exempel om du skulle ha missat att betala in en p-bot. Det är lättare att bli beviljad ett lån med betalningsanmärkning.

Sammanfattning

Ett kreditkort kan vara en trygghet i vardagen, då du kan använda det om du skulle råka ut för plötsliga och akuta utgifter. Det finns också en hel del fördelar med att ha ett kreditkort, såsom bonuspoäng, reseförsäkringar och att du kan delbetala köp som annars inte går att ta på delbetalning. Se dock till att du har en bra koll på din ekonomi så att du inte lever över dina tillgångar.

Frågor och Svar

Hur funkar kreditkort?

Med ett kreditkort så får du en månadsfaktura i slutet av månaden på alla dina köp istället för att pengarna dras direkt från ditt bankkonto. 

Hur får man Kreditkort?

För att få ett kreditkort så behöver du gå in på kreditkortföretagets hemsida och skicka in en ansökan. Det är viktigt att du uppfyller de krav som kreditkortsföretaget ställer.

Vilka fördelar finns det med att handla med ett kreditkort?

Det främsta fördelarna är att du kan delbetala köp som i vanliga fall inte går att ta på delbetalning, när du köper resor så ingår försäkring kostnadsfritt och du får poäng på dina köp som sedan kan växlas in genom att minska din faktura. 

Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen på våran hemsida.
Godkänn
Privacy Policy