Företagslån till småföretag

Oavsett vilken bolagsform företaget har eller hur länge det har varit verksamt på marknaden, så kan det finnas ett behov av extra tillskott av ekonomiska resurser till företaget. Anledningen till att småföretag känner behov av att ansöka om ett lån kan bero på att det är nystartat på marknaden och behöver tillskott för att kunna sätta igång med olika processer i nystartsläget.

Bäst företagslån till småföretag

Det bästa företagslånet till småföretag är enligt oss Lendo företagslån. Lendo företagslån är en låneförmedlare som jämför företagslån. Du får då erbjudande från flera olika långivare och kan därför välja det bästa låneerbjudandet för ditt företag.

 • Jämför flera olika långivare
 • Alla bolagsformer är välkomna att ansöka
 • Erbjuder lån till nystartade företag!
 • Lånebelopp 50,000 – 3,000,000 SEK
 • Löptid 5 månader – 5 år
 • Ränta Individuell ränta
Räkneexempel:

Låna pengar till småföretag

Det kan även vara så att det lilla företaget är nere i en svacka och behöver ekonomisk hjälp för att återkomma till vinst. Det finns många fler scenarier för att småföretag ska ha behov av ekonomiskt stöd i form av företagslån. Det viktiga är att företaget är säkra på varför det behövs ett lån och hur detta ska användas för att leda företaget till en positiv utveckling.

Hos många långivare kan det vara svårt för småföretag att bli beviljade ett lån. Detta beror på att det kan innebära en större risk för långivarna att låna ut pengar till företag som inte har så lång erfarenhet av att driva ett företag eller som inte har så stor kundkrets. Detta betyder däremot inte att det är omöjligt för småföretag att låna pengar.

Företagslån till småföretag

Alla lån till småföretag

 • Jämför flera olika långivare
 • Alla bolagsformer är välkomna att ansöka
 • Erbjuder lån till nystartade företag!
 • Lånebelopp 50,000 – 3,000,000 SEK
 • Löptid 5 månader – 5 år
 • Ränta Individuell ränta
Räkneexempel:
 • Pengarna på kontot vanligtvis redan samma bankdag
 • Lånen är utan säkerhet men borgensman måste finnas
 • Kreditupplysning via Bisnode
 • Allt sker digitalt
 • Lånebelopp 10 000 – 300 000 SEK
 • Lånets löptid 2 – 36 månader
 • Ränta Individuell ränta
Räkneexempel: Approva erbjuder företagslån på upp till 300 000 kr. Ansökan görs snabbt och smidigt, helt digitalt och pengarna finns på kontot vanligtvis redan samma bankdag. Lånen är utan säkerhet men borgensman måste finnas. Vidare gäller rak amortering och kunden betalar samma belopp varje månad.
 • Utan UC (Creditsafe)
 • Lånelöfte med belopp och pris på 1 minut
 • Låg ränta!
 • Lånebelopp: 1.000 – 2.000.000 kr
 • Återbetalningstid: 3-24 månader
 • Säkerhet: Personlig borgen
 • Ränta: 0,8% – 4%
Räkneexempel: Låna i 3-24 månader, men betala tillbaka när du vill utan extra kostnader. Räntan sätts individuellt per företag, mellan 0,8% – 4%. Totalkostnad på t.ex. 50 000 i 6 månader är 2 969 kr (med 2% ränta).
 • Erbjuder konkurrenskraftiga räntor
 • Lån upp till 3 miljoner SEK
 • Inget krav på full personlig borgen
 • Lånebelopp 100.000 SEK upp till 3 Miljoner SEK
 • Löptid 1 mån upp till 36 månader
 • Ränta 8-12 %
Information about Corpia Företagslån
Kreditupplysning utan UC?Nej
Svar på ansökanInom 2 arbetsdagar
AmorteringMånadsvis
Requirements and fees
Årsbokslut registreratMinst 1 år
Krav på omsättningMinst 2 miljoner i omsättning
BolagsformerEndast aktiebolag
Räkneexempel:
 • Fast månadsavgift – inga andra avgifter
 • Ingen bindningstid
 • Inga dolda kostnader
 • Låneoffert inom en timme
 • Lånebelopp 10 000 – 1 000 000 SEK
 • Lånets löptid 6 – 18 månader
 • Ränta Personlig basis
Räkneexempel: Genom att be om en låneoffert får du veta till vilken månadsavgift och hur mycket ditt företag kan få lån från CrediNord.

Företagslån från CrediNord är ett bra val när ditt företag söker finansiering upp till 1 000 000 kr. I våra företagslån står företagaren alltid som borgensman.
Företagslånets prissättning och lånesumma granskas på personlig basis. I regel kan vi finansiera en summa som ungefär motsvarar en månads omsättning.

Särskilda faktorer att ta hänsyn till vid lån till småföretag

För småföretag som vill ansöka om lån finns det olika faktorer som kan vara bra att ta hänsyn till. Den första och viktigaste faktorn att tänka på är hur mycket pengar företaget behöver. Företaget bör ha en klar bild av vad pengarna ska användas till och att lägga upp en tydlig översikt över det, för att visa upp för banken eller långivaren.

Det är även viktigt att företagarna är säkra på hur stort belopp som behövs och för vilket ändamål. Att ha en klar bild över hur det kommer att gynna företaget är inte bara bra för att visa upp för långivaren, utan även för att företaget ska ha en bra plan över hur lånet kommer vara meningsfullt för företagets utveckling.

Fördjupa dig sen över vilka lånetyper du har att välja mellan. Passar det bättre med ett lån som levererar ditt önskade belopp eller är det kanske mer passande med en kontokredit? Det senare kommer med den fördelen att man endast betalar ränta på den summa pengar man lånar. För varje återbetalning betalas det åter in pengar på ens kontokredit.

Enskild Firma

Småföretag är vanligen i bolagsformen Enskild Firma och gällande lån kan det då vara bra att tänka på att det många gånger även görs en kreditupplysning på ägaren. Detta beror på att denna bolagsform inte är en juridisk person, så om det skulle bli problem för företaget att betala tillbaka på lånet kommer betalningsansvaret att överlåtas på ägaren.

Därmed är det vanligt med kreditupplysning på ägaren också. Det blir som en form av säkerhet för långivaren. Att veta att det är chans att få pengarna från ägaren om företaget får problem.

Lån till småföretag

Många småföretag har problem med att få företagslån beviljade. Cirka ett av fem småföretag lyckas med att få ett företagslån. Behov av att låna pengar finns ju även för småföretag och då det är så svårt för dem att få lån har det uppkommit alternativ från andra långivare än bankerna.

Dessa lån är en form av privatlån, men till skillnad från många andra privatlån är det här vanligt med att det behövs en säkerhet. Företagslån består ofta av högre belopp jämfört när en privatperson behöver ett lån och långivaren vill försäkra sig om att deras utlånade pengar kommer tillbaka.

Belopp och ränta

Hur mycket pengar företaget kan få låna och till vilken ränta är en individuell fråga. Vanligen kan lånebeloppet uppgå till 1-5 miljoner och hos några aktörer kan det var möjligt med ännu högre än det. Det beror på hur omsättningen ser ut för företaget och vilka säkerheter som finns.

Hos många långivare bestäms räntan efter individuell kontroll av kreditvärdigheten, men även beroende på hur stor säkerhet det finns. Vilket kan vara maskiner, byggnader eller en borgenär. Räntan kan bestå av en fast avgift varje månad eller bestäms en procentuell räntesats.

Förbered dig på bästa sätt

Hur enkelt det är för småföretag att få ett lån beviljat beror på flera olika saker. Därför är det bra att förbereda sig på bästa sätt. Förbered en detaljerad affärsplan att presentera för långivaren. Vilken bör innehålla en detaljerad beskrivning av verksamheten. Företagets affärsidé, målgrupp och hur verksamheten kommer att få en bra omsättning.

Försök vara ute i god tid och jämför olika långivare med hjälp av en låneförmedlare. På så vis kommer det in anbud med exakta villkor. Som hur hög räntan blir och om det blir en fast eller procentuell avgift. Företaget får in flera anbud specifika villkor och det blir lättare för företaget att få så låg ränta som möjligt.

Kontrollera villkoren och alla kostnader noggrant, och var säker på hur stort belopp det behövs. Ha en välarbetad plan på hur mycket som behövs och till vad. Visa även upp detta för långivaren. Hur ska pengarna användas och på vilket sätt kommer detta att förse företaget med bättre omsättning. Det är är även bra att visa upp att ni är säkra på hur hög månadskostnad företaget klarar av.

Visa upp för långivaren att det finns en form av säkerhet, om det skulle behövas. Även om det inte krävs kan det leda till att lånet beviljas och med bättre villkor, jämfört med om det inte skulle finnas en säkerhet. Är ditt företag med bolagsformen Enskild firma kan du som ägare behöva förbereda dig på att stå som borgenär.

Kreditupplysning på företag

Enligt lag måste det alltid tas fram en kreditupplysning på de som ansöker om ett lån, vare sig det är en privatperson eller ett företag. Däremot är det upp till långivare om denne vill använda sig av UC eller annat företag, till exempel Creditsafe eller Bisnode.

Många småföretag föredrar lån utan UC med den anledning att de inte vill att deras kreditvärdighet ska påverkas. Ifall att företaget skulle vilja ansöka om ett större lån hos en bank längre fram i tiden. Då används det oftast UC, men med företagslån utan UC kommer företagets kreditupplysning inte vara synligt för andra företag. Vilket gör det lättare för dem att få ett större lån beviljat.

På lånemarknaden för småföretag finns det olika alternativ och det är upp till företaget hur de resonerar. Ännu en till bra anledning till att vara ute i god tid och att använda sig av en låneförmedlare. En del använder endast UC eller endast andra företag, medan det hos en del låneförmedlare kan finnas båda alternativ.

Lån trots skulder?

Företagslån kan bli beviljade trots att det finns skulder eller betalningsanmärkningar. Hur möjligt detta är beror på hur långivaren arbetar. Hur de resonerar på kreditvärdigheten och hur stora belopp det råder på skulder eller betalningsanmärkningarna, precis som när en privatperson tar lån med betalningsanmärkning.

Det är en individuell bedömning och det tas även hänsyn till hur ekonomin ser ut i dagsläget för företaget och eventuellt även för ägaren till företaget eller borgenären. Det handlar om att ha en tydlig plan för hur pengarna ska användas och hur företaget ska kunna betala tillbaka de pengar de önskar låna.

Vem lånar ut till småföretag?

Småföretag som vill ansöka om ett företagslån kan antingen vända sig direkt till en specifik långivare eller använda sig av en låneförmedlare, som kommer sända ansökan till flera långivare. Beroende på hur väl förberedd ett företag är inför ansökan, så kan det gå lika snabbt att använda sig av en låneförmedlare. Anbuden kan komma in till företaget inom ett dygn.

Nedan visas ett exempel på låneförmedlaren Creddo och långivaren Svea. Däremot finns det många fler att välja mellan, oavsett hur man vill ansöka om företagslån. Det bästa kan vara att ta hjälp av en jämförelsesajt, för att lättare bestämma sig om man önskar en låneförmedlare eller direkt till en specifik långivare.

Creddo

Creddo är en låneförmedlare som erbjuder företagslån upp till 10.000.000 kr. Ansökan sänds ut till över 20 banker och det görs en kreditupplysning via UC. Lånets löptid kan vara mellan två månader och fem år, beroende på företagets ekonomi och hur stort lån som önskas.

Deras långivare beviljar lån till de flesta bolagsformerna och det kan förekomma att det även görs en kreditupplysning på företagets ägare. Till exempel om det är lån till en Enskild Firma. Man ansöker snabbt via ett formulär på Creddos hemsida och bekräftar med BankID. Inom ett dygn inkommer erbjudanden från långivare, om ansökan görs en vardag.

Hur räntan på lånet kommer att bestämmas beror på långivaren, så kontrollera noggrant alla kostnader och räkna på hur dyrt lånet kommer att bli. Hur hög månadskostnad behöver företaget räkna med och hur lång löptid är det på lånet. Prioritera efter vad som är bäst lämpat för ditt företag.

Svea

Ansök om företagslån direkt via långivaren Svea, där du kan ansöka om belopp mellan 50.000 och 1.000.000 kr. Räntesatsen ligger mellan 1-2.5 % och med en löptid  från tre månader upp till två år. Du ansöker snabbt och enkelt via deras hemsida och bekräftar med ditt BankID.

Svaret kommer direkt och om det beviljas ett lån kommer alla villkor att visas klart och tydligt. Om alla kostnader och övriga villkor är goda nog, så accepterar man lika smidigt med BankID. Pengarna kommer att finnas på företagets bankkonto nästföljande bankdag.

Det finns möjlighet att ansöka om företagslån upp till 10.000.000 kr via deras Företagslån Plus. Med högre belopp följer oftast annorlunda villkor och det bästa är att ha alla papper redo och att kunna presentera en säkerhet. Sen får man även räkna med att det kan ta två dygn innan det inkommer svar från Svea.

Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen på våran hemsida.
Godkänn
Privacy Policy