Låna 1000 kr i 30 dagar

Foto av författare

Snabblån är det bästa alternativet ifall du behöver du låna 1000 kr i 30 dagar eller längre. Här kan du hitta alla långivare som erbjuder lån från 1000 kr och uppåt. Behöver du pengarna direkt? Du kan i vår jämförelse nedanför se ifall långivaren erbjuder direktutbetalning, samt ifall du kan få din utbetalning under helgen.

Denna typ av lån är dock inte billigt – snabblån har alltid en hög ränta och ofta tillkommer det dyra avgifter. Enligt svensk lag måste alltid långivaren utföra en kreditprövning, du kan alltså inte ansöka om lån utan kreditupplysning. Men du kan ansöka om ett lån utan UC för att slippa sänka din kreditvärdighet hos Upplysningscentralen (UC).

Tänk på!

 • Välj en långivare som inte tar någon uppläggningsavgift, aviavgift eller uttagsavgift. Dessa avgifter blir väldigt dyra i förhållande till det låga beloppet du ska ansöka om.
 • Du kan inte låna 1000 kr utan kreditupplysning. Men du kan ansöka om ett lån utan UC för slippa försämra din kreditvärdighet hos Upplysningscentralen (UC).

Jämför 6 långivare

Utbetalning 24/7
Ferratum logga
5.0 out of 5.0 stars
  • Ingen UC (Creditsafe används)
  • Snabbt besked & utbetalning
  • Godkänner betalningsanmärkningar

Lånebelopp

1 000 – 40 000 kr

Lånets löptid

4 – 46 mån

Ränta

44,00 %

Direktutbetalning

Ja

Bra räntenivå
Northmill logga
5.0 out of 5.0 stars
  • Kontokredit med lägsta räntan
  • Ränta från 7,9 %
  • Godkänner betalningsanmärkningar
  • Höga uttagsavgifter

Lånebelopp

1 000 – 50 000 kr

Lånets löptid

5 – 72 mån

Ränta

7,9 – 25,9 %

Direktutbetalning

Ja

4,7/5 hos Trustpilot
Smspengar logga
4.0 out of 5.0 stars
  • Ingen UC
  • Smidig kontokredit
  • Utbetalningar 24/7

Lånebelopp

1 000 – 30 000 kr

Lånets löptid

1 – 12 månader

Ränta

42.5 %

Direktutbetalning

Ja

Låna med betalningsanmärkning
Mobillån logga
4.0 out of 5.0 stars
  • Ingen UC (använder Bisnode)
  • Direkt utbetalning
  • Kontokredit

Lånebelopp

1 000 – 30 000 kr

Lånets löptid

1 – 72 månader

Ränta

39 %

Direktutbetalning

Ja

Besked direkt på skärmen
Daypay logga
4.0 out of 5.0 stars
  • Ingen UC på lån upp till 20 000 kr
  • Besked direkt
  • Utbetalning samma dag

Lånebelopp

1 000 – 20 000 kr

Lånets löptid

1 – 36 månader

Ränta

39 %

Direktutbetalning

Ja

Flexibel kontokredit
GF Money logga
4.0 out of 5.0 stars
  • Ingen UC (Creditsafe används)
  • Kontokredit
  • Snabbt lånebesked
  • Utbetalning inom 5 min till vissa banker

Lånebelopp

1 000 – 30 000 kr

Lånets löptid

1 – 12 månader

Ränta

42,5 %

Direktutbetalning

Ja

Låna 1000 kr med direktutbetalning

Välj en långivare som erbjuder direktutbetalning och du får inbetalningen till ditt konto inom cirka 2 timmar. Men vanligtvis går det mycket fortare och oftast har du pengarna på kontot efter cirka 15 minuter. De flesta långivare samarbetar med bankerna Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken och även ibland Danske Bank. De långivare som erbjuder direktutbetalning har automatiska system som hanterar ansökningarna och du får snabbt besked via SMS ifall du blivit godkänd eller inte.

Vad kostar det att låna 1000 kr i 30 dagar?

Ett snabblån på 1000 kr behöver inte bli dyrt ifall du betalar tillbaka lånet efter 30 dagar. Det viktigaste är att välja en långivare som inte tar ut några avgifter. Du måste hitta en långivare som enbart tar ut ränta för lånet. Här nedanför i listan kan du se vad det kostar att låna 1000 kr i 30 dagar.

 • Brixo – Totalt att återbetala efter 30 dagar blir 1 024 kr
 • Ferratum – Totalt att återbetala efter 30 dagar blir 1 036 kr

Kan man få sin utbetalning direkt till andra banker?

Man måste vanligtvis skicka in sin ansökan på morgonen eller förmiddagen ifall man vill få sin utbetalning samma dag och inte är kund i någon av de banker som långivaren samarbetar med.

De som styr ifall du kommer få din utbetalning samma dag, eller dagen efter är bryttiden hos långivaren. En bryttid är vilken tidpunkt på dagen ansökan måste bli godkänd för att utbetalning ska kunna ske samma dag. Vilken bank långivaren har styr vilken bryttid man kan erbjuda till sina kunder, men vanligtvis är det mellan 13:00 – 13:30.

Bästa lånet när man ska låna 1000 kr

Det kan vara lite svårt att svara på vilket som är det bästa lånet utan att veta lånebelopp, löptid, utbetalning samt ifall du som läser vill ha dina pengar på kontot en lördag eller söndag. Långivaren Ferratum har ett automatiskt system som kan betala ut pengar dygnet runt alla dagar i veckan ifall du har någon av bankerna Swedbank, Nordea, Handelsbanken eller SEB. Det bästa med Ferratum är också att uppläggningsavgiften är 0 kr och det finns inga andra dolda avgifter.

Lumify är också en långivare som erbjuder direktutbetalning samt räntefria lån till nya kunder från 16 000 kr. Du måste dock veta att du kan betala tillbaka lånet i tid för att slippa dyra avgifter vid en förlängning.

Låna 1000 kr i 30 dagar

Hur lånar man 1 000 kr?

Att låna 1000 kr idag är väldigt enkelt och kan göras online i din mobil eller dator. En ansökan tar cirka 2 – 3 minuter och du måste alltid ha tillgång till BankID.

 • Hitta en långivare med de krav och villkor som passar dig.
 • Klicka på ”ansök här”, du blir då vidareskickad till långivarens webbplats.
 • Fyll i dina personuppgifter och lånebelopp.
 • Signera din låneansökan med BankID.
 • Långivaren tar en kreditupplysning på dig och om du godkänns får du svar direkt på skärmen.
 • Få pengarna utbetalda till ditt konto.

Smslån på 1000 kronor

De flesta lån på 1000 kr som finns på marknaden är så kallade smslån. Denna typ av lån utmärker sig för sina höga räntor och korta löptider. En positiv egenskap hos smslån är att själva ansökningsprocessen och utbetalningen sker väldigt snabbt och enkelt. Hos de flesta långivare som erbjuder smslån så kan du få pengarna utbetalade redan någon timme efter att din ansökan blivit godkänd.

När det handlar om så pass små summor som 1000 kr så får du ofta besked på din låneansökan någon minut efter att du skickat in din ansökan. Vid smslån på 1000 kr kan det vara en bra idé att ansöka om sms lån utan UC.

Låna 1 000 kr gratis

Att låna pengar behöver inte alltid vara så dyrt om det handlar om små summor. En del långivare erbjuder en räntefri period för sina kunder, det brukar handla om 14 – 30 dagar.

Du kan därför låna pengar gratis, förutsatt att du betalar tillbaka lånet inom tidsramen. En del av dessa långivare kan dock kompensera detta med dyra uppläggningsavgifter, se därför till att läsa igenom villkoren för lånet ordentligt innan du skickar din ansökan.

Låna 1000 kronor utan säkerhet

Säkerhet för ett lån är något som i regel används vid större lån för att banken eller långivaren ska ha en säkerhet ifall låntagaren inte kan betala tillbaka. Exempelvis vid bolån tas bostaden i säkerhet av banken, ett annat exempel är billån där långivaren tar bilen som säkerhet. När du lånar mindre summor som 1000 kr behövs ingen säkerhet för lånet, du tar alltså ett lån utan säkerhet.

Kan man låna 1000 kr på helgen?

Det är idag möjligt att få lån på små summor utbetalade på helger, vanligen genom snabblån och smslån. För att låna 1000 kronor på helgen bör du först säkerhetsställa att långivaren erbjuder utbetalningar på helger. Du bör även säkerhetsställa att långivaren samarbetar med din bank för att kunna få pengarna utbetalda snabbt. Det smidigaste sättet att låna 1000 kr under en helg är via ett smslån med helgutbetalning.

Låna 1000 kr direkt utbetalning helg

Det är fullt möjligt att låna 1000 kr med direkt utbetalning på helgen. För att göra det bör du först säkerhetsställa att långivaren i fråga hanterar låneansökningar på helger. Du bör även säkerhetsställa att låneförmedlaren samarbetar med din bank för att kunna genomföra en snabb utbetalning. Om de här faktorerna stämmer in kan du ta ett lån på 1000 kr med direkt utbetalning på helgen.

Låna 1 000 kr utan UC

Vid mindre lån kan det ibland vara fördelaktigt att ta ett lån utan UC. För att inte sänka sin kreditvärdighet är det en bra idé att låna 1000 kr utan UC. Kreditvärdighet är en skala som mäter din uppskattade återbetalningsförmåga. Om man har många kreditförfrågningar hos bolag där kreditupplysningen tagits hos UC kan detta påverka ens kreditvärdighet negativt.

En svag kreditvärdighet kan i sin tur leda till att man kan få problem med att bli beviljad större lån såsom bolån till exempel. När du lånar 1000 kr utan UC innebär det att du lånar 1000 kr hos en långivare som tar kreditupplysning hos ett annat bolag än UC, vanligtvis brukar dessa bolag vara Creditsafe eller Bisnode. Att låna 1000 kr utan UC innebär alltså inte att du lånar 1000 kr utan att någon kreditupplysning tas överhuvudtaget, utan endast att kreditupplysningen tas hos ett annat kreditupplysningsbolag. 

Kontokredit

En kontokredit är låneform som blivit väldigt populär de senaste åren. En kontokredit fungerar som ett kreditlån, du får ett kreditkonto hos en långivare med en viss förbestämd summa där du kan plocka ut den summa du behöver när du vill. Det fina med en kontokredit är att du endast betalar ränta på det belopp du väljer att ta ut.

Är det möjligt att låna 1000 kr med en betalningsanmärkning?

En vanlig missuppfattning som finns är att det inte går att ta lån om man har en betalningsanmärkning, men det finns många kreditbolag på den svenska marknaden som erbjuder lån med betalningsanmärkning.

Vi listar de bästa låneförmedlare som kan erbjuda dig att låna 1000 kr trots betalningsanmärkning. Hos kreditbolagen som erbjuder dig att låna 1000 kr med betalningsanmärkning så är det viktigaste att din privatekonomi är bra just nu och att du inte har några aktiva skulder eller lån och i övrigt kan visa upp en god kreditvärdighet. Du kan alltså låna 1000 kr med betalningsanmärkning så länge du i nuläget har en bra ekonomi, en deklarerad inkomst och är skuldfri.

Låna trots svag kreditvärdighet

Generellt sett är det inga problem att ta lån trots svag kreditvärdighet när det handlar om små summor på exempelvis 1000 kr. Om du behöver låna pengar och har ett svagt kreditbetyg kan det vara en god idé att ansöka om ett lån utan UC för att inte försämra din kreditvärdighet ytterligare.

Räntefria erbjudanden

En del låneförmedlare erbjuder sina nya kunder att låna 1000 kr utan ränta. De flesta av de långivare som erbjuder dig att låna 1000 kr utan ränta erbjuder ofta mindre lån utan någon uppläggningsavgift eller aviavgift. Det betyder att du kan låna 1000 kr utan ränta och utan några avgifter så du betalar alltså endast tillbaka de 1000 kr som du lånade. Man måste dock komma ihåg att det är väldigt viktigt att betala tillbaka lånet under löptiden som anges.

Kan jag låna 1000 kr utan inkomst

Även om många tror att man måste ha ett fast jobb för att låna pengar så finns det faktiskt en hel del aktörer som erbjuder lån utan inkomst. Om man inte har någon inkomst för tillfället kan 1000 kr vara avgörande för att få ihop sin månadsekonomi.

Det finns som tur är flera långivare som kan erbjuda dig att låna 1000 kr utan inkomst. Det finns givetvis en del krav för att få låna 1000 kr utan inkomst. Kraven som finns kan variera lite beroende på vilken låneförmedlare man ansöker om lånet hos, nedan listar vi de vanligaste grundkraven för att få låna 1000 kr utan inkomst:

 • 18 år (ibland är ålder något högre)
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inga aktiva lån
 • Inga aktiva skulder hos kronofogden
 • I vissa fall krävs svenskt medborgarskap

Sammanfattning

Att låna 1000 kronor i Sverige är generellt sett ganska enkelt. Kraven är låga eftersom att det är en så pass liten summa, att vissa långivare inte ens har något inkomstkrav. När du lånar 1000 kr så kan det vara en bra idé att ta lånet utan en kreditupplysning från UC, detta för att inte din kreditvärdighet ska påverka negativt.

 Vanliga frågor och svar

Foto av författare

Innehållsansvarig - Andreas Hogmalm

Ansvarig för redaktionellt innehåll på kreditochfinans.se sedan 2023. Andreas är specialiserad på snabblån, bolån och privatlån och har skrivit om lån sedan 2017 på olika sajter inriktade mot finans. Hans opartiska tillvägagångssätt ger läsarna insikter och klarhet när de utforskar olika lånealternativ.