Lån med Bisnode

Bisnode som tidigare hette Bonnier business service är ett svenskt företag som startades 1989, år 2006 bytte företaget namn till Bisnode. Bisnode är ett företag som tillhandahåller affärsinformation om privatpersoner och företag, Bisnode tar även kreditupplysningar på privatpersoner och företag, såväl svenska företag som internationella företag. När det gäller privatpersoner så tar bisnode kreditupplysningar på privatpersoner i Sverige, Norge, Danmark och Finland. 

Bisnodes kreditupplysningar på privatpersoner brukar främst vara aktuella vid lån och krediter. När det gäller kreditupplysningar på företag så tas det ofta i samband med att ett företag vill syna eventuella partners och säkerhetsställa att företaget i fråga inte riskerar att gå i konkurs. 

Bisnode har som företag expanderat väldigt mycket, främst genom uppköp av andra företag. Bisnode har idag kontor i 18 olika länder, den svenska verksamheten står för omkring 50% av företagets omsättning. 

Bisnode har även en tjänst där man som privatperson kan ta en kreditupplysning på sig själv, det görs på deras hemsida: https://www.bisnode.se/login/

4.8/5

✅ Ingen UC (Bisnode används)

✅  Återbetalningstid mellan 12 och 48 månader

✅ Inga krav på borgen eller annan säkerhet

✅ Godkänner betalningsanmärkningar

Lånebelopp3,000 – 30,000 SEK
Lånets löptid1 – 180 månader
Ränta25.95 %
Effektiv ränta29.3 %
Ålderskrav18 – 70

Räkneexempel: Representativt exempel är ett lån på 15 000 kronor som återbetalas under 36 månader. Uppläggningsavgift är 475 kronor och aviavgifter är 36 x 25 = 900 kronor. Nominell bunden årsränta är 39,48 % och den effektiva årsräntan blir 55,3 %. Månadskostnaden kommer att vara 765 kronor och du kommer totalt att ha betalat 27 540 kronor (765 kronor x 36 månader) när lånet är återbetalat. Detta innebär en kostnad för krediten som uppgår till 12 540 kronor.

4.4/5

✅ Ingen UC (använder Bisnode)

✅ Direkt utbetalning

✅ Flexibelt -Använd bara så mycket av din kredit som du behöver

Lånebelopp1,000 – 30,000 SEK
Lånets löptid1 – 72 månader
Ränta39 %
Effektiv ränta55 – 377 %
Ålderskrav20 – 75

Räkneexempel: Du lånar 25 000 kr i 12 månader, dvs. 12 inbetalningar. Månadsränta: 3,25%, rörlig kreditränta: 39%, eff. ränta 47% (uppläggningsavgift 395 kr och aviavgift 35 kr x 12). Totalt att betala 31 405 kr varav 6 405 kr ränta och avgifter.

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en
betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun.
Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

4.5/5

✅Ingen UC (Bisnode används)

✅ Besked och utbetalning samma dag

✅ Enkel ansökan via BankID

  • Mellan 18-70 år gammal

  • Folkbokförd i Sverige

  • Svensk deklarerad årsinkomst på minst 100 000 kronor

  • Lånebelopp: 1,000 – 5,000 SEK

Räkneexempel: Låna 5 000 kr i 30 dagar. Uppläggningsavgift 495 kr, administrationsavgift 39 kr , nominell bunden ränta 39%, effektiv ränta 386%, totalt att återbetala 5 694 kr.

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en
betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun.
Kontaktuppgifter finns på  hallåkonsument.se

✅ Godkänner betalningsanmärkningar

✅ Ingen UC (Bisnode används)

✅ Räntefritt för nya kunder

✅ Pengarna på kontot samma dag som du blivit godkänd

Lånebelopp3,000 – 25,000 SEK
Lånets löptid5 – 60 månader
Ränta15.4 – 38.4 %
Effektiv ränta30 – 1,177 %
Ålderskrav18 – 75

Räkneexempel: Ett lån taget 2020-03-31 med kreditbelopp på 5 500 kr till 38,4 % bunden kreditränta med en återbetalningstid på 5 månader, med fem avbetalningar om ca 1 792 kronor, totalt 3 000 kr förmedlingsavgifter och 60 kronor i aviavgifter, ger en effektiv ränta på totalt 1 051 % och ett sammanlagt belopp om 9 339 kr. Kreditförmedling sker i samarbete med Savelends peer to peer lending.

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en
betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun.
Kontaktuppgifter finns på  hallåkonsument.se

Varför ska man låna med Bisnode?

Den primära anledningen till att man vill ta ett lån med Bisnode är att man inte vill försvaga sin kreditvärdighet för inte ha några problem med att få eventuella större lån beviljade i framtiden, därför tar man lån utan UC. Den största skillnaden med att ta ett lån med Bisnode och att ta ett lån med UC är att när kreditupplysningen tas via UC så är den synlig för andra aktörer som vill ta en kreditupplysning på dig, till exempel banker och mobiloperatörer. 

Om en person har många kreditförfrågningar hos UC så försämrar det ens kreditvärdighet som i sin tur försämrar möjligheterna att bli beviljad ett större lån, det kan också leda till att man blir beviljad ett lån fast med en högre ränta. Man kan också få problem med att teckna mobil och bredbandsabonnemang om man har en svag kreditvärdighet. En annan svårighet med att ha svag kreditvärdighet är att man kan bli nekad hyreskontrakt.

Man ska även komma ihåg att om man ansöker om ett lån och kreditupplysningen tas via UC så är uppgifterna synliga i 12 månader även om du inte skulle bli beviljad lånet du ansökt om.

Smslån med Bisnode

Om man stöter på en oförutsedd utgift som måste betalas snabbt så kan ett smslån, mikrolån eller snabblån med direkt utbetalning vara bra alternativ. Om man dessutom inte vill försämra sina möjligheter att ta ett bolån i framtiden så är det en bra ide att ta ett smslån med bisnode. Anledningen till att man vill ta smslån med Bisnode är för att inte påverka din kreditvärdighet negativt.

Sammanfattning av lån med Bisnode

Bisnode är ett svensk kreditupplysningsbolag med många års erfarenhet i branschen. Om du vill ta ett snabblån utan säkerhet och samtidigt inte påverka din kreditvärdighet negativt så kan det vara ett bra alternativ att ta lån med Bisnode. Skillnaden på att låna med Bisnode och att låna med UC är Bisnodes kreditupplysning inte är synlig för andra aktörer, vilket leder till att din kreditvärdighet inte påverkas negativt.

Vanliga frågor om lån med Bisnode 

Vilka låneförmedlare erbjuder lån med Bisnode?

Idag finns det flera seriösa låneförmedlare som erbjuder lån med en kreditupplysning via Bisnode, vi på kreditochfinans listar de bästa alternativen här.

Vad är fördelarna med att ta ett lån med Bisnode?

De främsta fördelarna med att ta ett lån med Bisnode är att man inte vill sänka sin kreditvärdighet inför framtida lån. Något man riskerar om man ansöker om lån hos låneförmedlare som tar kreditupplysning via UC.

Vad skillnaden mellan att låna med UC och att låna med Bisnode?

Den största skillnaden på att ta ett lån med UC och ett lån med Bisnode är att om kreditupplysningen tas från UC så är den synlig för andra aktörer i 12 månader. Har man många kreditförfrågningar från UC så kan detta sänka ens kreditvärdighet.

Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen på våran hemsida.
Godkänn
Privacy Policy