Bästa låneförmedlare

Foto av författare

En låneförmedlare är ingen bank eller kreditinstitut som lånar ut pengar själva. Dom är endast en mellanhand mellan långivaren och dig som vill låna pengar. En låneförmedlare får sin ersättning av banken eller långivaren ifall du väljer att låna pengar via deras tjänst. Du kan därför alltid använda en låneförmedlare helt kostnadsfritt och utan förbindelse och tacka nej ifall du inte får ett bra erbjudande. Här kan du hitta dom bästa låneförmedlarna i Sverige som kan hjälpa dig att förhandla ner räntan på ditt privatlån, snabblån eller bolån.

Jämför låneförmedlare

Både privatlån & snabblån
Lendo logga
5.0 out of 5.0 stars
  • Jämför upp till 40 olika långivare
  • Få svar inom ett par minuter
  • Godkänner betalningsanmärkningar
  • Gratis att ansöka

Lånebelopp

10 000 – 600 000 kr

Lånets löptid

1 – 15 år

Ränta

3,25 – 32,49 %

Direktutbetalning

Nej

Samla dyra lån & krediter
Sambla logga
5.0 out of 5.0 stars
  • Jämför fler än 40 olika långivare
  • Samla lån och krediter
  • Besked på ansökan samma dag
  • Över 390 000 nöjda kunder

Lånebelopp

5 000 – 600 000 kr

Lånets löptid

1 – 20 år

Ränta

3,06 – 29,99 %

Direktutbetalning

Nej

Zmarta logga
4.5 out of 5.0 stars
  • Jämför 35 olika långivare
  • Godkänner betalningsanmärkningar
  • Låg ränta från 2,95%

Lånebelopp

5 000 – 600 000 kr

Lånets löptid

1 – 20 år

Ränta

3,25 – 29,40 %

Direktutbetalning

Nej

Advisa logga
4.8 out of 5.0 stars
  • Låna upp till 600 000 kr
  • Godkänner betalningsanmärkningar
  • 40 anslutna kreditgivare

Lånebelopp

5 000 – 600 000 kr

Lånets löptid

1 – 20 år

Ränta

3,06 – 29,99 %

Direktutbetalning

Nej

Coop Bank logga
4.8 out of 5.0 stars
  • Erbjuder räntegaranti
  • 0 kr i uppläggningsavgift
  • Coop medlem får 1 % i ränterabatt

Lånebelopp

15 000 – 600 000 kr

Lånets löptid

2 – 15 år

Ränta

4,95 – 15,95 %

Direktutbetalning

Nej

Sveriges bästa låneförmedlare

Den bästa låneförmedlaren just nu är enligt oss Lendo som jämför lån från 40 olika långivare och godkänner betalningsanmärkningar. Hos Lendo kan du låna mellan 10,000 – 600,000 kr med en ränta från 3,25 %.

Vad innebär låneförmedlare?

Det är viktigt att förstå att låneförmedlare är inte riktigt samma sak som en långivare. Låneförmedlare är ett företag som hjälper dig att jämföra lån från flera olika långivare. Så det är inte låneförmedlarna som lånar ut pengarna och bestämmer villkoren. Men de har ofta ett brett utbud av långivare, mellan 30 och 40 olika långivare som de samarbetar med.

Ansök om lån via låneförmedlare

När du ansöker om lån via en låneförmedlare kommer din ansökan sändas ut till de långivare som låneförmedlaren samarbetar med. När du ansöker om lån måste det enligt lag alltid göras en kreditupplysning och när du använder en låneförmedlare kommer det endast göras en kreditupplysning på dig. Trots att din ansökan sänds ut till flera långivare. Detta är endast möjligt via en låneförmedlare.

Svaren från långivarna kommer många gånger in snabbt och du kan sen jämföra villkoren. Hur mycket får du låna, hur hög är räntan och andra avgifter, vad kommer lånet att kosta dig och hur lång tid behöver du på dig för att betala lånet. Vilket alternativ du anser vara bäst, är upp till dig själv att avgöra.

Det finns inga krav på dig att ta ett lån, förrän du har bestämt dig för en långivare och skriver ett avtal med denna. Ansökan är alltså inte bindande och du behöver inte ta något av de låneerbjudanden du får om du inte vill.

Vilken låneförmedlare ska jag välja?

Vilken som är den bästa låneförmedlaren för dig beror helt på vad du behöver få ut från ditt lån. Det är alltid fördelaktigt att välja en låneförmedlare som är ansluten till många långivare. En annan sak som kan vara viktigt att tänka på är låneförmedlarens krav, om du har betalningsanmärkningar till exempel så är det viktigt att välja en låneförmedlare som är ansluten till långivare som godkänner betalningsanmärkningar.

Vem är Upplysningscentralen?

UC står för Upplysningscentralen och är det största kreditupplysningsföretaget som finns på svenska marknaden. De är mest kända för att förse banker och långivare med kreditupplysningar om både privatpersoner och företag. Däremot erbjuder de många fler tjänster. Till exempel att hjälpa företag med att finna nya kunder med hjälp av deras tjänst Marknadsinformation.

Några av de uppgifter som kommer att finnas i en kreditupplysning från UC:

 • Hur din inkomst har sett ut de senaste två åren
 • Har du några aktiva lån och krediter i dagsläget? Här ingår även tillgång till krediter från olika kreditkonton.
 • Finns det några fastigheter i din ägo?
 • Har du betalningsanmärkningar? Dessa ligger kvar i registret i tre år.
 • Om det finns skuld hos kronofogden

Låneförmedlare utan UC

Det finns flera långivare som erbjuder lån utan UC och man kan finna flera av dem hos olika låneförmedlare. Däremot ska man tänka på att låneförmedlare samarbetar med tiotalet långivare, så det behöver inte innebära att en låneförmedlare enbart erbjuder lån utan UC.

Klara Lån är marknadens första låneförmedlare som erbjuder lån utan UC. Du kan ansöka om olika snabblån hos upp till 15 olika långivare. Du kan ansöka om lån upp till 20.000 kr och kortast tid för återbetalning är ett år. Där är krav på att du ska ha en inkomst på minst 100.000 kr och det finns möjlighet att få lån beviljat trots att du har betalningsanmärkningar.

Denna tjänst är kostnadsfri för dig och du får svar från långivarna inom 15 sekunder. Självklart binder du dig inte till något avtal förrän du bestämmer dig att signera ett specifikt låneavtal med den långivare som du har valt.

Ansökan via låneförmedlare

Innan du ska börja ansöka om ett lån, så var säker på hur mycket du vill låna och hur hög månadskostnad din budget håller för. Sen fyller du i en ansökan som finns hos låneförmedlaren. Det kommer vara uppgifter som lånebelopp, lånets löptid, om du har betalningsanmärkningar och om du önskar svar direkt.

När du har fyllt i alla uppgifter och kontrollerat att allt är korrekt ifyllt, så kan du oftast signera din ansökan med ditt BankID. Låneförmedlaren sänder i sin tur ut till de långivare som de har samarbete med och det kommer endast krävas en kreditupplysning för alla långivare.

Svaren på din ansökan sänds till din e-mail och sen kan du göra jämförelser mellan de anbud som kom till dig. Var noga med att jämföra alla kostnader. Fokusera inte enbart på hur hög måandskostnaden blir, då denna kan bli lägre genom att löptiden är längre. Dock kan det innebära att kostnaderna blir högre.

När du har bestämt dig för en långivares anbud, så kontaktar du denna direkt. Vanligen har du sedan pengarna inom ett dygn, efter att ni har skrivit ett låneavtal. Denna tid beror på vilken långivare du väljer.

bästa låneförmedlaren

Vanliga krav för att ansöka via låneförmedlare

Vilka krav som finns på låntagare kan skilja sig beroende på vilken långivare du vill skriva låneavtal med. Nedanstående är de grundkrav man vanligen ser hos alla långivare.

 • Du måste ha fyllt 18 år för att få skriva under ett avtal
 • Din folkbokföring är i Sverige
 • Fast inkomst från tjänst eller pension och den exakta gränsen får man kontrollera hos den specifika långivaren
 • Ingen aktiv skuld hos Kronofogden
 • Det kan vara möjligt att få lån beviljat trots betalningsanmärkningar, men oftast får de inte vara nyare än sex månader tillbaka

Hur snabbt tar ansökan och utbetalning?

Ansökan tar vanligtvis endast några enstaka minuter, beroende på hur väl förberedd du är med alla nödvändiga uppgifter. Med merparten låneförmedlare får man sen svar inom några minuter. Med en del långivare kan det ta längre tid, vilket ofta beror på att de önskar kompletterande uppgifter.

Hur snabbt utbetalning av pengar sker beror på vilken typ av lån du har ansökt om. Har du sökt om ett lån med snabb utbetalning oavsett dag i veckan, så tar det vanligtvis endast några minuter. Det finns långivare som sköter utbetalningar alla dagar i veckan, medan andra endast gör det under bankdagar. Detta finns specificerat hos varje långivare eller den specifika lånetypen.

Om man önskar snabb utbetalning kan man filtrera sitt sökande efter snabblån med direkt eller Snabb utbetalning samt helglån. Dock får man räkna med att denna typ av lån ofta kommer med lite högre ränta. Så var noga med att överväg alla detaljer. Om du kan vänta lite längre, så finns möjlighet att du sparar pengar på att få en lägre ränta.

De bästa låneförmedlarna

För att hitta de bästa låneförmedlarna kan man titta på olika bäst-i-test och dessa är Lendo, Advisa, Zmarta och Sambla.

Sveriges bästa låneförmedlare

LendoAdvisaZmartaSambla
Lånets storlek10.000 – 600.000 kr5.000 – 600.000 kr5.000 – 600.000 kr5.000 – 600.000 kr
Ränta3,25 % – 32,49 %3,06 % – 29,99 %3,30 – 30,40 %3,06 % – 29,99 %
Lånets löptid1 – 15 år1 – 20 år1 – 20 år1 – 20 år

Mer info om de bästa låneförmedlarna

Advisa

Effektiv ränta3.06 % – 29,99 %
Lånebelopp5000 – 600.000 kr
Återbetalningstid1 – 20 år
Minimiålder för ansökan18 år
InkomstMinst 8400 kr i månaden

Lendo

Effektiv ränta3,25 % – 32,49 %
Lånebelopp10.000 kr – 600.000 kr
Återbetalningstid1 – 15 år
Minimiålder för ansökan18 år
Inkomst120.000 kr per år

Sambla

Effektiv ränta3,06 % – 29,99 %
Lånebelopp5000 kr – 600.000 kr
Återbetalningstid1 – 20 år
Minimiålder för ansökan18 år
InkomstMinst 8400 kr i månaden

Fördelar och nackdelar med låneförmedlare

Med alla lån kan man finna både fördelar och nackdelar. Dessa kan bland annat vara beroende av vilken livssituation man befinner sig i, hur mycket pengar man önskar låna och hur ens kreditvärdighet ser ut. Läs om de olika punkterna som har listats här och överväg själv hur stor skillnad de gör för dig.

Fördelar

 • Det är snabbt och smidigt att sända ut ansökan till flera långivare
 • Endast en kreditupplysning krävs, oavsett hur många långivare som får en ansökan från dig
 • Beroende på vilken lånetyp du ansöker om så kan det vara upp till 30-40 långivare som låneförmedlaren sänder ut din ansökan till
 • Med snabblån behöver du inte ange orsak till att du vill låna pengarna och det krävs inte heller en form av säkerhet
 • Det blir högre press på långivarna när ansökan kommer från en låneförmedlare, då det är uppenbart att det kommer finnas anbud från deras konkurrenter
 • Jämförelse med tiotalet långivare på marknaden ger en större chans till att finna lån med de bästa villkor man kan få
 • På låneförmedlarens hemsida är det enkelt att filtrera mellan olika val av långivare, till exempel direkt utbetalning
 • Det finns god chans till att man har tillgång till pengarna samma dag som man sände iväg en ansökan

Nackdelar

 • I dagsläget är det endast möjligt med ansökan om privatlån via låneförmedlare
 • Med privatlån krävs ingen säkerhet och dessa har ofta högre ränta än lånetyper med säkerhet, till exempel en bil eller ett hus. Privatlån kallas även ofta för blancolån
 • Alla banker finns inte med hos merparten låneförmedlare så det kan vara bra att kontrollera om man ska sända in en privat ansökan till en specifik bank. Dock ska man då inte glömma bort att det kommer göras ännu en kreditupplysning.

Vikten av din kreditvärdighet

Enligt lag måste det alltid göras en kreditupplysning vid ansöka om lån. Denna lag gäller både privatpersoner och företag. Lagen finns för att det ska finnas en större trygghet för långivare att få tillbaka sina pengar, men även som skydd för låntagare så att de inte lånar mer pengar än de klarar att betala tillbaka.

På marknaden finns det flera kreditupplysningsföretag som banker och långivare kan välja mellan. Dock anlitar merparten av bankerna Upplysningscentralen, UC, som är det största bolaget på marknaden och de som inkluderar som mest information i sina upplysningar. Andra vanliga bolag som används för upplysningar är Creditsafe och Bisnode.

Värdet av din kreditvärdighet visar hur trovärdig du är till att kunna återbetala lånet. Det är dock inte kreditupplysningsföretaget som bedömer om hur trovärdig du är, utan det ligger helt och hållet på den långivare du har ansökt om lån hos. 

Till exempel att flera kreditupplysningar inte behöver innebära att den specifika personen inte kommer kunna betala tillbaka lånet, som en del långivare anser. Dessutom har alla långivare olika gränser för hur hög inkomst man ska ha och om det finns krav på specifik anställningsform.

Det kan däremot vara bra för dig att känna till hur din kreditvärdighet ser ut, vilket du kan ordna med på minuc.se. Idag kostar det 29 kr att få tillgång till denna information, men det kan det vara värt för dig. Då du kanske har chans att snabbt förbättra din kreditvärdighet. Till exempel att avsluta mindre lån eller kreditkonton som man inte har användning för. Även om du inte använder dig av ditt kreditkonto, så tas det hänsyn till att du har chans till att använda den. Vilket kan påverka din kreditvärdighet negativt.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är det viktigt att ha koll på sina lån. Man behöver veta vilka villkor och avgifter som tillkommer med det lånet man önskar ta innan man bestämmer sig. Man behöver också se över sin ekonomi, tillåter den de kostnader som ett lån innebär? Om man tar ett lån som man inte har råd att betala blir det väldigt dyrt och man kan få betalningsanmärkningar som gör det svårt att låna pengar framöver och som även försvårar andra saker som att till exempel hyra en bostad. 

När man väljer långivare är det bra att undersöka om den långivaren står under finansinspektionens kontroll, detta för att försäkra sig om att man har en seriös långivare. På kreditochfinans.se kan du tryggt och säkert leta efter seriösa långivare då alla långivare hos dem står under finansinspektionens kontroll.

Frågor och svar om bästa låneförmedlare

Foto av författare

Innehållsansvarig - Andreas Hogmalm

Ansvarig för redaktionellt innehåll på kreditochfinans.se sedan 2023. Andreas är specialiserad på snabblån, bolån och privatlån och har skrivit om lån sedan 2017 på olika sajter inriktade mot finans. Hans opartiska tillvägagångssätt ger läsarna insikter och klarhet när de utforskar olika lånealternativ.