Resekort Betala din resa med kreditkort

Betala resa med kreditkort

Att betala resa med kreditkort är någonting som har många fördelar. I den här guiden så går vi igenom varför det kan vara fördelaktigt att betala sin resa med kreditkort istället för ditt vanliga bankkort. Exempelvis så brukar reseförsäkringar ingå när du köper en resa med ett kreditkort. Hos många kreditkort ingår även ett konkursskydd

Att betala resa med kreditkort är någonting som har många fördelar. I den här guiden så går vi igenom varför det kan vara fördelaktigt att betala sin resa med kreditkort istället för ditt vanliga bankkort. Exempelvis så brukar reseförsäkringar ingå när du köper en resa med ett kreditkort. Hos många kreditkort ingår även ett konkursskydd

Att betala resa med kreditkort är någonting som har många fördelar. I den här guiden så går vi igenom varför det kan vara fördelaktigt att betala sin resa med kreditkort istället för ditt vanliga bankkort. Exempelvis så brukar reseförsäkringar ingå när du köper en resa med ett kreditkort. Hos många kreditkort ingår även ett konkursskydd som skyddar dig ifall flygbolaget skulle gå i konkurs.

Betala resa med kreditkort

Jämför resekreditkort

Bank norwegians kreditkort

 • Reseförsäkring med avbeställningsskydd
 • Inga avgifter på kontantuttag
 • Upp till 10% i cashpoints på flygresor med Norwegian
 • 0,5% cashpoints på köp upp till 100 000 kr per år
Detaljer om kreditkortet
Max kredit: 100 000 kr
Ränta: 19,99%
Årsavgift: 0 Kr
Räntefritt: 45 dagar

Ikano bank kreditkort

 • 1 % rabatt på alla drivmedel
 • Ingen årsavgift
 • Betala räkningar med kreditkortet
 • Bra månadsrabatt i en utvald butiksbransch varje månad
 • Reseförsäkring
Detaljer om kreditkortet
Max kredit: 60 000 kr
Ränta: 19,04 %
Årsavgift: 0 kr
Räntefritt: Upp till 56 dagar

Supreme Card Gold

 • Reseförsäkring ingår när resan betalas med kortet
 • Bonuspoäng på alla köp
 • Betala räkningar med kreditkortet
 • Välkomstpoäng
Detaljer om kreditkortet
Max kredit:
Ränta:
Årsavgift: 245 kr
Räntefritt: 60 dagar

Komplett Bank Kreditkort

 • Ingen årsavgift
 • Avgiftsfria kontantuttag
 • Upp till 50 dagar räntefri kredit vid full nedbetalning
 • 0,5 – 4% bonus på alla köp
Detaljer om kreditkortet
Max kredit: 50 000 kr
Ränta: 23,63%
Årsavgift: 0 kr
Räntefritt: Upp till 50 dagar

Kan man betala en resa med kreditkort?

Ja, i stort sett alla flygbolag resebyråer accepterar betalningar med kreditkort när du vill köpa en resa. Detta förutsatt att resan inte är dyrare än kreditkortets maxbelopp. Faktum är att fler och fler börjar få upp ögonen för de fördelar som finns med att betala resor med kreditkort.

Hur köper jag en resa med kreditkort?

Att köpa en resa med kreditkort fungerar precis på samma sätt som när du köper en resa med ett vanligt bankkort. 

 1. Fyll i dina personuppgifter och passuppgifter när du ska boka din resa. 
 2. Välj kortbetalning som betalningsalternativ när du ska betala din resa. 
 3. Kontrollera att du har tillräckligt med kredit att nyttja på ditt kreditkort för att betala för resan. 
 4. Fyll i dina kreditkortsuppgifter och betala för resan precis som när du handlar med ditt vanliga bankkor

Varför ska man köpa resor med kreditkort?

När du betalar din resa med ett kreditkort så ingår automatiskt en reseförsäkring, som du hade fått betala extra för om du köpt resan med ditt vanliga bankkort. Reseförsäkringarna kan skilja sig åt en del beroende på vilket kreditkort du har men alla kreditkort kommer med någon typ av reseförsäkring.

Exempel på vad som kan ingå i en reseförsäkring 

 • Avbeställningsskydd 
 • Ersättning för försenat bagage 
 • Ersättning för försenade flyg
 • Konkursskydd 

Fördelar med att köpa resa med kreditkort

Reseförsäkring 

När man köper en resa med ett vanligt bankkort så ingår oftast ingen reseförsäkring och man blir tvungen att köpa till det när man bokar resan. Med ett kreditkort så får du en reseförsäkring kostnadsfritt när du betalar en resa med ditt kreditkort. Det kan handla om att du kan avboka din resa utan extra kostnad, få ersättning om flyget blir inställt eller få ekonomisk ersättning om det sker några komplikationer med resan såsom att flyget är försenat eller om ditt bagage blir försenat (något som främst sker vid längre resor). 

Tillgång till lounger på flygplatser

 Genom att ha ett kreditkort så får du tillgång till flygplatslounger. Beroende på vilket kreditkort du har så får du tillgång till olika många lounger. Om du har ett billigare kreditkort så får du ofta tillgång till färre lounger, exempelvis bara i Sverige. Däremot om du har ett lite dyrare kreditkort så kan du få tillgång till flygplatslounger i hela världen. 

Flygrabatter

 En del kreditkort erbjuder rabatter på resor, speciellt om du använder dig av Norwegians kreditkort eller SAS kreditkort och köper resor av deras egna flygbolag. 

En del kreditkort har ingen uttagsavgift på kontanter

 En del kreditkort erbjuder kontantuttag utan avgift. Det gäller då ofta i hela världen och kan vara till en stor fördel när du är ute och reser.

Bonuspoäng

 De flesta kreditkort erbjuder sina kunder bonuspoäng på köp som sedan kan växlas in mot pengar eller att minska fraktkostnaden. Norwegian erbjuder till exempel sina kunder cashpoints när du köper resor av dem. Är du medlem i Norwegian Reward får du CashPoints vid köp av flygbiljetter och andra tilläggstjänster hos Norwegian.

De cashpoints du får kan du sedan använda för att betala framtida resor hos Norwegian.

Hur ska jag välja kreditkort till att betala resor?

När du ska välja ett kreditkort för köpa resor så ska du jämföra vad kreditkorten erbjuder. Om syftet med kreditkortet endast är att betala för resor så kan det vara en så kan det vara en god ide att välja ett lite dyrare kreditkort med fler reseförmåner, speciellt om du reser mycket.

Om du däremot inte reser så mycket och vill använda ditt kreditkort till andra köp så kan du jämföra andra faktorer och kanske välja ett kort som är lite billigare.

Tips när du väljer ett kreditkort för att resa

Det här bör du tänka på när du väljer resekreditkort:

Jämför reseförsäkringar

 välj ett kreditkort med en bra och omfattande reseförsäkring.

Jämför tillgång till flygplatslounger

 hos en del kreditkort får du endast tillgång till lounger på svenska flygplatser. Medans andra kreditkort ger dig tillgång till flygplatslounger i hela världen. 

Jämför avgift på kontantuttag utomlands 

Vissa kreditkort kan ha en ganska hög avgift på kontantuttag, i synnerhet utomlands. De bästa resekorten erbjuder kostnadsfria kontantuttag i hela världen. Något som är mycket fördelaktig när man är utomlands då det i större utsträckning används kontanter.

Jämför Bonuspoäng på resor

Många kreditkort erbjuder sina kunder bonuspoäng när man betalar en resa med deras kreditkort. Bonuspoängen kan sedan användas vid köp av nya resor. 

Sammanfattning 

 Sammanfattningsvis så kan vi konstatera att det finns flera fördelar med att köpa resor med kreditkort. Du får till exempel en kostnadsfri reseförsäkring när du betalar din resa med ett kreditkort. Du kan även få tillgång till lounger på olika flygplatser runtom i världen, samt bonuspoäng vid köp av resor med ditt kreditkort.


Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen på våran hemsida.
Godkänn
Privacy Policy