Snabblån direkt utbetalning

Snabblån utmärker sig för att våra lån på små summor samt att processen går väldigt fort, både att få låneansökan godkänd men även att få in pengarna på kontot. Idag finns det flera låneförmedlare som erbjuder snabblån med direkt utbetalning, vilket är mycket uppskattat hos låntagare som behöver låna pengar snabbt. 

När man tar ett snabblån vill man givetvis att det ska gå snabbt att få in pengarna på kontot, man vill ha ett snabblån med direkt utbetalning och inte bara att själva ansökningsprocessen ska gå fort. Ofta så kan du räkna med att ha pengarna på kontot inom 24 timmar (i många fall ännu fortare) från att din låneansökan har godkänts av låneförmedlaren. Det finns även flera låneförmedlare som errbjuder snabblån med direkt utbetalning på kvällar och helger. Flera av Sveriges bästa låneförmedlare erbjuder även snabblån utan säkerhet.

4.8/5

✅ Direktutbetalningar

✅ Utbetalningar 24/7

✅ Ingen UC (Creditsafe används)

✅ Flexibel återbetalning

✅ Lågt inkomstkrav (50 000 kr/år)

Lånebelopp1,000 – 30,000 SEK
Lånets löptid1 – 12 månader
Ränta39.8 %
Effektiv ränta53.12 – 84.23 %
Ålderskrav18 – 72

RäkneexempelLånexempel (2020-08-01): Uttag om 15 000 kr/12 mån/12 aviseringar/Uppl.avg. 280 kr/Mån(Avi).avg. 45 kr (540 kr(45×12))/Uttag.avg 95 kr/Månadsbelopp 1 786 kr (snitt)/Totalbelopp 21 430 kr/Rörlig ränta 39,8 %/ Effektiv ränta 58,51 %

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en
betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun.
Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

4.6/5

✅ Direkt utbetalning

✅ Ingen UC (använder Bisnode)

✅ Flexibelt -Använd bara så mycket av din kredit som du behöver

Lånebelopp1,000 – 30,000 SEK
Lånets löptid1 – 72 månader
Ränta39 %
Effektiv ränta55 – 377 %
Ålderskrav20 – 75

RäkneexempelDu lånar 25 000 kr i 12 månader, dvs. 12 inbetalningar. Månadsränta: 3,25%, rörlig kreditränta: 39%, eff. ränta 47% (uppläggningsavgift 395 kr och aviavgift 35 kr x 12). Totalt att betala 31 405 kr varav 6 405 kr ränta och avgifter.

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en
betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun.
Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

4.8/5

✅ Direkt utbetalning

✅  Ingen UC

✅ Ingen säkerhet krävs

✅ Inget inkomstkrav

✅ Godkänner betalningsanmärkningar

Lånebelopp1,000 – 45,000 SEK
Lånets löptid4 – 46 månader
Ränta39.6 %
Effektiv ränta47.64 %
Ålderskrav21 – 70

RäkneexempelUtnyttjad kredit om 10 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 12 145 kr (snitt 1012 kr per månad). Effektiv årsränta: 47,64%. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 39,60%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr. Vid kontouttag om 10 000 kr är 30 dagars lånekostnad 330,00 kr (dagsränta 0.1085 %) och minsta återbetalning per månad är 400 kr.

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en
betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun.
Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se

4.5/5

✅Ingen UC (Bisnode används)

✅ Besked och utbetalning samma dag

✅ Enkel ansökan via BankID

  • Mellan 18-70 år gamma

  • Låna 1,000 – 5,000 SEK

  • Folkbokförd i Sverige

  • Svensk deklarerad årsinkomst på minst 100 000 kronor

  • Inga betalningsanmärkningar eller ärenden hos Kronofogden

Räkneexempel: Låna 5 000 kr i 30 dagar. Uppläggningsavgift 495 kr, administrationsavgift 39 kr , nominell bunden ränta 39%, effektiv ränta 386%, totalt att återbetala 5 694 kr.

Det här är en högkostnadskredit. Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en
betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun.
Kontaktuppgifter finns på  hallåkonsument.se

Snabblån 

Ett snabblån är liksom mikrolån och smslån ett lån på en mindre summa med kort återbetalningstid och ofta hög räntesats. Normalt sett så är ett snabblån på en summa mellan 1 000 – 50 000 kr och lånet tas utan någon säkerhet vilket innebär att du inte behöver pantsätta något föremål eller egendom som säkerhet vid lånet, till exempel vid ett bolån så tas bostaden som säkerhet av banken. Ett snabblån kan vara en bra alternativ om det dyker upp en oförutsedd kostnad som du behöver betala väldigt fort.

Snabblån utan UC

När man tar ett snabblån så tas alltid en kreditupplysning, men för att inte ha några problem med att ta bolån och andra stora lån i framtiden kan det vara en bra ide att ta ett snabblån utan UC för att inte sänka sitt kreditvärde. 

Att ha flera kreditförfrågningar från UC kan nämligen påverka ditt kreditvärde negativt, vilket kan leda till svårigheter med att få ta andra lån i framtiden. Det finns flera seriösa långivare som erbjuder snabblån utan UC.

Vid ett lån utan UC så tas istället kreditupplysningen hos Bisnode eller Creditsafe.

Snabblån trots betalningsanmärkning

Att ta ett snabblån trots betalningsanmärkning brukar inte vara några större problem förutsatt att du inte har några aktiva skulder hos kronofogden. Det finns idag många låneförmedlare i Sverige som erbjuder snabblån trots betalningsanmärkning. 

Man brukar istället kolla på hur din privatekonomi ser ut idag, och vad orsaken till betalningsanmärkningen var. Har du idag en ordnad ekonomi, en inkomst att redovisa och inga aktiva lån eller skulder så brukar det inte vara något problem alls att få ett snabblån trots betalningsanmärkning.

Däremot kan det vara så att man får låna en mindre summa om man har en betalningsanmärkning och räntan kan även bli något högre beroende på låneförmedlaren. Även om man tar ett snabblån utan ränta så ska man komma ihåg att det är mycket viktigt att man betalar fakturorna i tid, annars kan det leda till inkasso och i värsta fall en betalningsanmärkning.

Snabblån utan ränta

De få lån som erbjuds utan ränta är oftast snabblån utan ränta. Det handlar oftast om mindre summor pengar då låneförmedlaren lånar ut pengar utan någon ränta alls. Att låna större summor utan ränta är tyvärr inget som brukar va möjligt då det innebär stora risker för långivarna. 

Allt som oftast vid snabblån utan ränta så betalar du varken aviavgift eller uppläggningsavgift utan binder dig endast till att betala av lånet i tid så som överenskommet med låneförmedlaren.

En del snabblån utan ränta kan dock innefatta en del avgifter som gör att lånet inte är helt gratis men avgiften brukar vara i proportion till lånet. Man ska dock vara noggrann med att läsa igenom alla regler och villkor innan man bestämmer sig för att ansöka om ett snabblån utan ränta, till exempel om du vill låna 1 000 kr och avgiften ligger på 300 kr så är kostnaden 30% av själva lånet. Om du däremot vill låna 5 000 kr och avgiften ligger på 300 kr så är kostnaden för lånet endast 6 % vilket är en billig kostnad för ett snabblån.

Krav för att ta ett snabblån

Processen för att ansöka om ett snabblån brukar vara relativt enkel om man jämför med till exempel privatlån eller bolån. Vilka krav som finns för att få ta ett snabblån kan variera en hel del beroende på hos vilken långivare man ansöker. Nedan har vi listat en del vanliga grundkrav:

  • Vara myndig, 18 år. 
  • Vara svensk medborgare
  • Vara folkbokförd i Sverige 
  • En deklarerad inkomst på minst 120 000 kr per år / 10 000 kr i månaden
  • Inga aktiva skulder hos kronofogden

Ansöka om ett snabblån

Att ansöka om ett snabblån brukar vara enkelt och gå väldigt fort, du väljer en låneförmedlare som erbjuder de villkor som passar dig, sedan fyller du i en del personuppgifter och godkänner med bank-ID. 

När du skickat in din ansökan med nödvändiga uppgifter och det belopp du önskar låna så tas en kreditupplysning, med eller utan UC, varpå låneförmedlaren bestämmer om du ska få lånet beviljat eller inte. I kreditupplysning ingår bland annat uppgifter om dina inkomster, ålder och om du har betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden.

Ränta på snabblån

Snabblån är en högkostnadskredit så man får räkna med en relativt hög ränta, ofta över 30%. Sedan 2019 så ändrades dock en del bestämmelser i konsumentkreditlagen som lyder att långivaren aldrig får ta ut mer än 40 procentenheter i ränta per år. De nya bestämmelserna innefattar också att kostnaden för lånet aldrig får överskrida lånets summa. 

Till exempel om du lånar 5 000 kr så får låneförmedlaren ta ut max 5 000 kr i ränta och avgifter. I övrigt så kan räntan på ett snabblån variera beroende på summa, löptid och vilken låneförmedlare du ansöker om lånet hos.

Sammanfattning

Snabblån är en typ av lån där hela ansökningsprocessen och utbetalningen går väldigt fort, många låneförmedlare erbjuder snabblån med direkt utbetalning 24/7 även kvällar och helger. Snabblån handlar oftast om summor mellan 500 – 50 000 kr. Du ska dock vara medveten om att många snabblån är så kallade högkostnadskrediter, vilket innebär att de har en ränta på över 30%. Ett snabblån kan absolut vara en bra lösning om du akut behöver pengar snabbt. Kom dock ihåg att snabblån är dyra så ansök endast om du verkligen behöver.

Vanliga frågor om snabblån

 

Kan jag ta ett snabblån med direkt utbetalning?

Ja, många låneförmedlare erbjuder snabblån där du kan räkna med att ha pengarna på kontot redan samma dag som din ansökan blivit godkänd. 

Kan jag ansöka om ett snabblån utan UC?

Ja, det finns flera låneförmedlare på marknaden som erbjuder snabblån utan en kreditupplysning hos UC, kreditupplysningen tas då istället hos Bisnode eller Creditsafe.

Kan jag ta ett snabblån trots betalningsanmärkning?

Ja, det är fullt möjligt att få ett snabblån beviljat trots betalningsanmärkningar. Förutsatt att du inte har några aktiva skulder hos kronofogden. Räntan kan dock bli något dyrare.

Vi använder cookies för att förbättra upplevelsen på våran hemsida.
Godkänn
Privacy Policy